Tömegesen menekülnének a Honvédból az orvosok és az ápolók!

Honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba kerültek a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalói január elsejétől, ezt pedig lapértesülés szerint enyhén szólva sem fogadták tárt karokkal a Honvédkórház dolgozói.

A hvg.hu írta meg, hogy tavaly december 12-én, mikor óriási botrány közepette a rabszolgatörvényt is megszavazta a parlament, az országgyűlés elfogadott egy olyan törvényt is, mely

2019. január 1-jével automatikusan az újonnan létrehozott, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba terelte a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit.

Ez az új jogszabály több ponton érinti a honvédelmi alkalmazottak véleménynyilvánítási, gyülekezési, valamint a szabad mozgás és tartózkodási hely megválasztásának jogát. A lap információi szerint a törvény, mely munkavállalók ezreit érinti, sok orvosnál, ápolónál, műtősnél kiverte a biztosítékot a Honvédkórházban.

A hvg.hu szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter levélben nyugtatta a kedélyeket még decemberben –,vázolva a változással járó előnyöket, mint például a többletjuttatás –, de nem járt nagy sikerrel,
a szakdolgozók egy része ugyanis egyből a felmondását kezdte tervezni.

Január elsejével pedig jött a következő sokk:

aki december 31-ig még közalkalmazottként nem mondott fel, annak nem jár semmilyen végkielégítés, ha ezután felmond.

Ezt azzal indokolták, hogy a jogviszony nem felmentéssel, hanem a törvény erejénél fogva szűnik meg.

 

 

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Juhász Péter máris megkapta az 5 milliót a Pesti Srácoktól!

O.L.K.T.

Németh Szilárd: Kitűnő ötlet a honvédelmi tábor a 12 éves korosztálynak!

Rubóczki Tamás

Hoppá: A Fidesz betíltaná a Bibliát!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!