Több újságírót kitíltanak a Parlamentből az alakuló ülés napján!

Múltbeli kitiltási ügyek miatt több portál újságírójától is megtagadta a belepést az Országgyűlés Sajtóirodája – derül ki az Index, a hvg.hu és a 444 cikkéből. Az indexes Fábián Tamás, a hvg.hu-nak a videóriportere, Kaufmann Balázs, a 444-es Botos Tamás hiba regisztrált a határidőig, péntek délután két óráig, az akkreditációs kérelmüket elutasították. Az Országgyűlés Sajtóirodája azt írta:

„Sajnálattal értesítjük, hogy sajtóakkreditációs kérelmét az Országgyűlés 2018. május 8-i alakuló ülésére nem áll módunkban teljesíteni. Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat.”

A „sajtótudósítás rendje” enyhén szólva eufemisztikus fordulat, valójában arról van szó, hogy a kínos jelenetek elkerülése érdekében Kövér László házelnök irányítása alatt az Országgyűlés rendkívüli mértékben szűkítette azt a parlamenti területet, ahol a politikustól kérdezni lehet. Több kollégát egyszerűen kitiltottak az épületből csak azért, mert a munkájukat végezték.

 

olkt.hu/168ora.hu

Kapcsolódó cikkek

Pálinkás József: “Orbán hamarosan nem fog tudni kormányozni!”

Rubóczki Tamás

Egy egyszerű kérdés

O.L.K.T.

1500 egy doboz cigiért Januárban!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!