Több mint 50 ezer gyermek éhezik Magyarországon és te stadionokat építesz?!

Ismét drámai a helyzet: 45-52 ezer gyerek éhezik ma Magyarországon. Főként a nyári szünet jelent nehézséget. Ami vészesen gyorsan közeledik ismét. Nemzetközi adatokra hivatkozva amit az Európai Unió az Eurostat adatai szerint idén év elején Januárban illetve Április végén az első negyed éves adatokat adta közzé, miszerint a magyarországi felmérésekre és becslésekre hivatkozva állítják azt a szakemberek, hogy Magyarországon Januárban még 30-50 ezer éhező gyermek él, míg Áprilisban már 45-52 ezer éhező gyermeket becsült fel az Eurostat. Ezek a gyerekek minden nap éhesen mennek iskolába, óvodába vagy fekszenek le aludni. Több mint 200 ezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez, azaz kríziséhezők – számolt be az Inforádió. Főként a nyári szünet jelent nehézséget, mert ilyenkor nincs közétkeztetés. Tavaly nyáron a kormány elismerte a gyermekéhezés súlyosságát, mert 230 ezerrel több gyerek ehetett ingyen szociális alapon a nyári szünetben, amire a kormány 1,7 milliárd forintot adott.

Fellépés a gyermekéhezés ellen

A Magyar Tudományos Akadémia gyűjtést szervez tagjai körében 2018-ban is a nyári szünet kezdetéig a gyermekéhezés enyhítésére, emellett csatlakozott a gyermekéhezés elleni civil kezdeményezéshez, a Nemzeti MinimuM-programhoz.

Hegedűs Zsuzsa az állította, hogy „felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort”. /Kép. OLKT

 

 

 

olkt.hu/MTI/Inforádió

Kapcsolódó cikkek

Orbán Gáspár válthatja a Hit Gyülekezetét az ATV-n

O.L.K.T.

Rendkívüli: Megszólalt egy volt törvényszéki bíró, milyen mocskosságokat csinál a Fidesz a bíróságokon!

Rubóczki Tamás

Egy képen az egész maffia banda! – Mikor zavarjuk el végre őket?

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!