Több mint 30 ezer építőiparban dolgozó magyar hagyta el az országot

A magyar építőipar teljesítménye az év végéig eléri a 4000 milliárd forintot – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1-en.

Koji László közölte: az ágazat teljesítménye idén 25 százalékkal haladta meg a tavalyit, ami magasabb érték, mint a recesszió előtti utolsó jó év.

Az ágazatot jellemző munkaerőhiányról az ÉVOSZ elnöke azt mondta, elégedett lenne, ha a külföldön dolgozó 30 ezer magyar építőipari szakember 10 százalékát haza tudnák csábítani.

Szerinte ehhez szükséges, hogy a külföldön dolgozók számára hiteles képet tudjanak adni a hazai ágazat jelenlegi helyzetéről.

Ha a szakmunkások és mérnökök külföldi bérük és juttatásaik 60 százalékát meg tudják keresni Magyarországon, annak „nagyon erős hazahívó ereje van”

– mondta.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Magyarországot kirabolták .Példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik.(Itt vannak a tények)

O.L.K.T.

Borkai és a Rendőrség

O.L.K.T.

Orbán Ráhel családi maffializmusát bebizonyította az OLAF

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!