Több mint 120 milliót zsebelt be Kósa édesanyja

0

Több mint 120 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást zsebelt be Kósa Lajos 82 éves édesanyjának sertéstelepe

“Több mint 120 milliót zsebelt be Kósa édesanyja
Több mint 120 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást zsebelt be Kósa Lajos 82 éves édesanyjának sertéstelepe – írja a Népszava.
A fejlesztési pénzt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam biztosította nem sokkal azután, hogy az asszony megvette a Méker Kft.-t. A teljes beruházás – a lap szerint – 251 millió forintba került a tárca nélküli miniszter édesanyjának, ami azt jelenti, hogy a legjobban használták ki a lehetőséget.
A Méker egyébként több, kisebb támogatást is elnyert, tavaly márciusban 3 millió forintot kapott génállomány-megőrzésre, az anyakocák kellemes környezetben tartásáért 2017-ben 10, előtte pedig 12 millió forintot zsebelhettek be.
Előzmények
A Magyar Nemzet korábban arról írt, a ma 82 éves anyuka két éve vásárolta be magát a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft.-be. A Méker elődjének tekinthető, a Kósáékkal rokon Szilágyi família érdekeltségébe tartozó Szalka-Pig Kft. ekkoriban felszámolás alatt állt. Kósáné megjelenése után a Mékerbe ismeretlen eredetű friss pénz került, és úgy vette át a több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet a Szalka-Pigtől, hogy az ki tudott egyezni a hitelezőivel. Eközben tűnt fel a disznós cég környékén az ekkoriban még Fiák érdekeltségébe tartozó Tócó-Pece.
Felesége 6 millió forintért vett egy 140 milliós céget. Az ellenzék korrupciót sejt.
Erről akkor halhattunk, amikor kiderült, hogy a miniszter felesége, Porkoláb Gyöngyi idén márciusban 6 millió forintos áron szerezte meg Kft.-t, miközben a cégnek a 2016-os beszámolója szerint 140 millió forintos vagyona volt.”

Hivatkozás
hirtv

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tobb-mint-120-milliot-zsebelt-be-kosa-edesa…