Tisztázza magát a miniszterelnök az FBI előtt, ha nem akkor tiplizzen!

0

A legnagyobb probléma, hogy az FBI lassan egy éve jelezte az ügyet a magyar hatóságoknak, akik nem kívánták kihallgatni a Magyarországon is körözött érintettet – reagált a Magyar Nemzet korábbi cikkére hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerint felmerül a kérdés, hogy a magyar hatóságok miért nem kívánják felderíteni az ügyet.

“Talán azért, mert pontosan tudják, ki ez az ember, ismerik az ügy minden részletét és pontosan tudják, hogy az a kormányhoz és Orbán Viktorhoz köthető”

– jelentette ki.

Szilágyi szerint az információk birtokában kezd összeállni a kép, egyre világosabb, miért volt fontos Orbánnak az FBI és az Interpol által is körözött, pénzmosási, drog- és fegyverkereskedelmi ügyekben érintett állítólag elhunyt Ghaith Pharaon barátsága. Pharaon szakértője volt a pénzmosásnak, az arab párhuzamos pénzvilágnak, ahol Orbánék aktiván éríntettek.

A Jobbik képviselője szerint az is világossá kezd válni, mi állt a korábbi amerikai kitiltási botrányok hátterében. Emlékeztetett: Amerikában korábban egy magángéppel leszálló, diplomaútlevelet lobogtató futárt kaptak el dollármilliókkal, ezt a pénzt igazolta le az akkori NAV-elnök Vida Ildikó. Értelmét nyerte a pár hónappal ezelőtt felröppent hír is, mely szerint az USA azt tervezi, hogy Orbánt és a kormány több tagját is kitiltja az országból.
A botrány állhat annak hátterében is, hogy Orbán bár lelkesen támogatta Donald Trumpot megválasztása előtt, a magyar diplomácia minden követ megmozgatott egy Trump-Orbán találkozóért, az amerikai elnök mégsem fogadta a magyar kormányfőt.
Szilágyi szerint felettébb különös, hogy 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget próbáltak tisztára mostani Amerikában, épp annyit, amennyi Kósa Lajos ügyében is felmerült.

Szilágyi György úgy véli, a felmerült vádak olyan súlyosak, hogy a magyar kormány tagjainak kötelességük lenne a nyilvánosság előtt választ adni a kérdésekre.

“Orbán Viktornak nem gyáván menekülni kéne a kérdések elől, hanem választ adni rájuk. Amennyiben nem tudja magát tisztára mosni, úgy teljesen mindegy, hogy két hét van hátra a választásokig, távoznia kéne a közéletből egyszer és mindenkorra”

– jelentette ki a képviselő.

 

olkt.hu


Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!