Tippeljen, mikor és hol készülhetett ez a fotó?

Bármilyen hihetetlen, de ez a fotó 1935 -ben készült valahol Németországban egy frissen elkészült autópályáról.
Hogy mennyivel járt előttünk a nyugat, mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarországon az első autópálya szakaszt az M7 -es
1964-ben helyezték forgalomba az M1-M7 közös budaörsi részét, majd 1966-ban a bal pályát építették meg Martonvásárig; 1971-re folytatták a bal pályát a Martonvásár és Zamárdi közötti szakaszon. 1972-75-ben a jobb pálya is elkészült Törökbálint és Balatonaliga között. Eredetileg betonlapokból készült az útburkolat, amelyeknek találkozási pontjánál döccent kicsit az autó. A zakatolás üteméből lehetett tudni, mennyire gyorsan megy valaki. A felújítások és bővítések során ezeket leaszfaltozták, ezután a zakatolás megszűnt.

Az M1-M7-es 1964-ben épült budaörsi közös szakaszát 1977-78-ban középen kibővítették még két-két sávval a jelenlegi szélességére.

Forrás Wikipédia

Kapcsolódó cikkek

Egekben a krumpli ára!

H Miklós

Kösz a semmit! Megint rácsesztek a nyugdíjasok

O.L.K.T.

Van akinek nagyon fáj a foga a meddőségi központokra

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!