Timothy Garton: “Orbánt meg kell állítani!”

Timothy Garton Ash világhírű angol történész interjút adott az Euronewsnak, amiben kifejtette, hogy miért kell azonnal megállítani Orbán Viktort. Van most egy nagy-kis problémánk Magyarországon.

Azt kell mondanom, hogy Magyarország egy viszonylag kis ország, de a véleményem szerint Magyarországon már nincs demokrácia. Gondoljanak bele.

Az Európai Unió egyik tagállama, ahol nincs demokrácia. Ez alapvetően megkérdőjelezi az értékeket és elveket, melyek mentén Európa épült. De hiba lenne véleményem szerint a populizmust, a nacionalizmust vagy a liberalizmust kelet európai problémaként kezelni.

Matteo Salvini Olaszországban, vagy Marine Le Pen Franciaországban az Európai Parlamenti választásokon hogyan szerepeltek. Úgy vélem ez közös problémánk. Hogy mit tehetünk ez ellen? Nos a legfontosabb, hogy összekapcsoljuk az európai pénzeket az európai értékekkel.

Ami a legmegdöbbentőbb abban, amit Orbán Magyarországgal tett, az, hogy lerombolta a demokráciát az európai adófizető állampolgárok pénzéből.

És ezt nem engedhetjük tovább. Össze kell kötnünk az európai alapértékek tiszteletét, amire az Unió épült, úgy, mint jogállamiság, liberális demokrácia, alapvető jogok, a nagy mennyiségben juttatott Európai Uniós pénzekkel.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

EGY RENDŐR ÜZENI…

O.L.K.T.

MERT VANNAK MÉG JÓEMBEREK!

O.L.K.T.

Választási csalásra készül Orbán? Romániában már most aggódnak!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!