Tiborcztól és Mészárostól vett kötvényeket Matolcsy

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közlemény szerint a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt. és a Tiborcz István-féle BDPST tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. sikeresen bocsájtott ki kötvényt 20 milliárd forint értékben a Magyar Nemzeti Bank kötvényprogramjában – írta meg az Index.

Az MNB július 1-én Növekedési Kötvényprogram címen vállalati kötvényprogramot indított, hogy nagyobb, legalább 1 milliárd forintos mérlegfőösszegű, magyarországi székhelyű cégek finanszírozását segítse, és beindítsa a vállalati kötvénypiacon Magyarországon. Az MNB összesen 300 milliárdos programja úgy működik, hogy ha egy cég megfelel az MNB követelményeinek – aminek része, hogy kapjon egy legalább B+ fokozatú hitelminősítést – akkor az MNB a jegyzésnél megvásárolja a cég által kibocsátott kötvények 50 százalékát, legfeljebb 20 milliárdért.

Vagyis a Matolcsy György vezette jegybank 10 milliárddal ruházott be a már 2 milliárd dollárral rendelkező Mészáros és a miniszterelnök vejének cégébe.

Az Index felidézi, hogy a programban eddig már bocsátott ki kötvényeket a Szijj László Duna Aszfaltja, a Mészáros-féle Opus Global, és a Jászai Gellért vezette 4iG is jelezte, hogy érdekli a lehetőség.

via. index.hu

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a nőgyógyászati program is a fogamzás megkönnyítéséhez.

O.L.K.T.

Jobbik: Feljelentettük Pócs Jánost erőszakos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanújával!

Rubóczki Tamás

Én az Európai Unióban akarok maradni!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!