The Washington Post: Soros György elmondta mit gondol a “Stop Soros” törvényről!

Soros György legfrissebb interjús nyilatkozatában közölte: nem vonul vissza és még keményebben fog harcolni az általa nagyra értékelt eszmék diadaláért.

“Ami elromolhatott, az el is romlott”

– így értékelte a világban az utóbbi években zajló folyamatokat Soros György egy lapinterjúban.

A HVG cikke szerint a magyar származású amerikai milliárdos a The Washington Post című amerikai lapnak adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, korábban azt hitte, Európában annyira sikeres lesz tevékenysége, hogy be is fejezheti jótékonysági szervezetinek a működtetését is. Soros György közölte, hogy nem vonul vissza.

Trump megválasztása és a Brexit mellett Soros maga is választások politikai célpontja lett, ahogy a cikk fogalmaz, Kaliforniától Magyarországig.

Az interjúban a 87 éves milliárdos arról beszélt, hogy az általa képviselt ügyekkel szemben feléledő nacionalista érzület nem arra ösztönzi őt, hogy visszavonuljon, hanem épp ellenkezőleg: még inkább képviselni fogja az ügyeit.

“Minél nagyobb a veszély, a fenyegetés, annál inkább úgy érzem, hogy szembe kell szállnom vele”

– mondta zürichi interjújában.

“Kettőzött erővel fogja folytatni, amit elkezdett”

– tette még hozzá. Arról is panaszkodott, hogy a küzdelmét megnehezíti, hogy bármit is mond, sokan kiforgatják a szavait.

“Nagyon nehéz hatékonynak beszélni, mert nagyon sokszor a szövegkörnyezetből kivéve idézik mondataimat, s azokat ellenem fordítják”

– közölte Soros.

Elismerte azt is, hogy:

“nem számított Donald Trump győzelmére, a saját buborékában élt a kampány során”.

Elmondta:

“Akkor támogatná a Trump lemondatásáért küzdő demokratákat, ha azok visszaszerzik a többséget az amerikai törvényhozásban, és megnyernek maguknak néhány republikánus törvényhozót is.”

Hozzátette:

“hogy az általa támogatott Hilary Clinton hibája az volt, hogy nem hallgatta meg az embereket, és lekezelően beszélt.”

Az interjú jelentős részében amerikai belpolitikai kérdésekről beszélt, de szóba került az Open Society Foundation kérdése is:

“Soros alapítványa jelenleg a világ száz országában van jelen, évi 940 millió dollárból működnek, és a szervezet elmondása szerint fő tevékenységük a liberális szabadságjogok, például a szabad sajtó és választások érvényesülésének elősegítés.”

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mit érez akkor, amikor hallja, hogy Oroszországban és Magyarországon is sokan támadják a magyar kormány pedig külön „Stop Soros” törvényt fogad el, közölte:

“Fájdalmasan tudatában van annak, hogy mennyien támadnak, főleg olyanok akiknek éveken át segítettem!”

– zárta sorait Soros György.

 

Forrás: The Washington Post, HVG, 444.hu, BlikkKapcsolódó cikkek

Fidesz: Felháborító és elfogadhatatlan az EU magatartáskódexe!

Rubóczki Tamás

Kim Dzsongun vendégül látja Putyint Észak-Koreába

Rubóczki Tamás

Bolsonaro nagy ívben tesz az Amazonas tűzre, kamusérvműtéttel húzza az időt!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!