Teológiai vita! Orbán az Isten?

0

Sokan hitéleti kérdésként tekintenek Orbánra. Isten ő. A megváltó, akinek tettei nem szorulnak megértésre, magyarázatra, akit nem lehet kérdőre vonni, akit csak követni kell, mert egyetlen mozdulatával szétválasztja a tengert (mekkora mákunk van, hogy nincs tengerünk.) és megállítja még a vonatot is.
Ja! Az nem ő, az a masiniszta. A mávos hasonlatot, kérem töröljék a jegyzőkönyvből. Köszönöm!

Menni kell utána, még akkor is, ha az út a szeméttelepre vezet, mert boldogok a lelki szegények, övék a mennyek országa. Közbevetőleg jegyezném meg, ezt a lelkiszegényes cuccot soha nem értettem. Előbb azt hittem, ez csak valami vicceskedés miatt van benne az imádságokban, de a nagymamám szerint ez vérkomoly. Na, mindegy.

Isten adta, Isten elveszi. Ő csak elveszi. Megteheti. Mindegy mit tesz, hogy, és mekkorákat hazudik. Az is lényegtelen szinte, hogy annyira ostoba már – mert az idő nagy úr, az egykor éles kés is kicsorbul, a valamikori pallérozott elme is (és most tételezzük fel a gondolatkísérlet kedvéért, hogy anno ez létezett) olyan, hm… légiessé válik, mint egy marék lepke – hogy bárhol, bármikor képes magából, és az őt követő-istenítő táborból, agyhalott zombisereget varázsolni.
Lásd, a magyar politika legnagyobb, hihetetlenül megalázó lángosát, tántorogva hamuszürke arccal begyűjtő, dadogó embert, aki a képén még a saller vöröslő, dagadt nyomával kiáll, és a varázslaton kívülálló újságírók hangos röhögése közepette bejelenti, győzött. A nép, az istenadta hívők, azok, akik több napja már trenírozva vannak: ül, fekszik, pacsit, mi erősek vagyunk, büszkék, és kilépünk, ha a messiást bánccsák’, a tábor pedig eszmélés, szégyen és pironkodás nélkül átáll azonnal az új koordinátákra.
Újratervezés következik! Búgja a hang a hálózatbakötött agyakban. Haladéktalanul forduljon sarkon, köpjön fel, álljon alá, mert már nem megalázó, se a saller, se földbedöngölés, se a felfüggesztés. GYŐZTÜNK. És a tábor, és itt kérem, ne nagyon hörögjenek, de nekem továbbra is a boldogok a lelki szegények mondóka ugrik erről be, szóval az istenadta boldog tábor, nyikorgva-csikorogva, üveges tekintettel, értetlenül, de szó nélkül fordul a Fidesz-GPS utasításait követve.

A zombisereg meg ballag mélán az új irányba, le a térképről, valami istenverte megváltás földjére, ami kívül esik már mindenen, különösképp Európán, a civilizált világon, a normalitáson, valahol az óperenciás tengeren, és az üveghegyen is túl.

Győztek. Búgja a tábor, merev, hipnotizált arccal, miközben tántorognak a messiásuk után. A semmibe!

Varga Zoltán/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!