Tenderre magyar!

0

Hajózási és kikötőfejlesztési kutatócsoportunk megfejtette, mi az egyetlen értelme annak, hogy az Országos Onkológiai Intézet helyett a trieszti kikötőre költ a kormány.

Újra lesz magyar tengeri kikötő, mely kikötőnek alkalmatlan

Triesztben vett 31 millió euróért a kormány egy 300 méteres partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet.

Magyarország tengeri kikötőt és kijáratot létesít Triesztben a magyar vállalkozásoknak. Erről pénteken írtak alá megállapodást – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint ez az elmúlt évek egyik legfontosabb szerződése, stratégiai fontosságú a magyar vállalatok és Magyarország számára.

A külügyminiszter a Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón azt mondta,

egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vettek meg  Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében.

A vámszabadkikötőben csaknem 100 millió eurós infrastrukturális beruházást is terveznek, hogy a magyar vállalkozások innen bonyolíthassák le exporttevékenységüket, amely várhatóan mintegy kétmillió tonna, avagy 78 ezer konténer lesz évente.

Nyilván meg kell építeni azt a “kikötőt”.

ahhoz pedig ki kell írni a “tendert”, melynek várható nyertese egy felcsúti gázszerelő lesz, aki persze okosabb mint  Mark Zuckerberg.

Hiába…Ez Magyarország.

 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!