Teljes hatalomátvétel: leváltották a fideszeseket a szombathelyi cégekben!

Feszült volt a hangulat a szerdai szombathelyi közgyűlésen, ahol a fideszes polgármester posztbolsevista puccskísérletről beszélt, mivel a többségbe kerülő baloldal úgy döntött, visszahívja a fideszes delegáltakat az önkormányzati cégektől. Az ülésen felállítottak egy migrációt vizsgáló bizottságot, és a költségvetést is átszabják az új többség szája íze szerint.

Miután elfogyott a Fidesz többsége a szombathelyi közgyűlésben, az ellenzék – az addig a Fideszt támogató alpolgármester szavazatával – át tudta venni a hatalmat.
Az már a múltkori közgyűlésen kiderült, hogy a fideszes polgármester és a fideszes képviselők nehezen viselik a többség elvesztésének magát a tényét is (folyamatosan csak bevándorlózni tudtak a legutóbbi közgyűlésen), de a szerdai ülésen komolyabb vérveszteséget is el kellett könyvelnie a várost korábban irányító Fidesznek.

AZ ELLENZÉK ÁTALAKÍTOTTA AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGEK FELÜGYELŐBIZOTTSÁGAIT ÉS IGAZGATÓTANÁCSAIT: A FIDESZESEKET VISSZAHÍVTA, ÉS ELLENZÉKI KÉPVISELŐKKEL TÖLTÖTTE FEL A TESTÜLETEKET.

A részletes listát a Nyugat.hu is leközölte. Az új többség ezt persze azzal indokolta, hogy fontos, hogy a közgyűlésben jelen lévő pártoknak, politikai szervezeteknek rálátásuk, ellenőrzési lehetőségük legyen a közpénzt is felhasználó, önkormányzati tulajdonú cégek felett. A Fidesz ugyanis 2014 óta nem adott helyet sem a feb-ben sem az it-ben ellenzéki delegáltnak, vagyis a baloldalnak semmi rálátása nem volt arra, mi történik az önkormányzati cégeknél.
A Fidesznek persze más az értelmezése. Puskás Tivadar fideszes polgármester a közgyűlésen – amint a Nyugat.hu élő tudósításából kiderül – többször is “posztbolsevik puccskísérletről” beszélt. Puskásnak a Nyugat.hu szerint volt egy érdekes gondolatmenete is arról, miszerint a városban

“ a többség a Fideszé, csak a többieknek több szavazata van. “

Ipkovich György volt MSZP-s polgármester, most képviselő azt mondta erre, hogy legutóbb a Fidesz 43 százalékot kapott, az ellenzék pedig összesítve 57 százalékot. Most pedig olyan alkut kötöttek, amivel megszerezték a többséget. “A helyzet megváltozott, de a polgármester ahelyett, hogy a városért dolgozna, hisztériázik” – mondta.

Email-olvasás és aljas szándék
A hangulat elég feszült volt a közgyűlésen mindvégig, az ülés ugyanis azzal kezdődött, hogy Puskás polgármester felolvasott egy emailt, amelyet az a Prugberger Emil írt, aki sokáig képviselő, korábban alpolgármester volt a Pro Savaria Egyesület színeiben. Ennek az egyesületnek a képviselője Molnár Miklós alpolgármester, aki a fideszes narratíva szerint elárulta a Fideszt, és átállt. Az email lényege az volt, hogy Prugberger elhatárolódik Molnár Miklós tetteitől.

Molnár Miklós erre Kijelentette, hogy “aljas szándék” volt a levelek felolvasása. Prugberger Emil elmúlt 80 éves, és szerinte a fideszesek visszaéltek most a bizalmával. Majd bejelentette, hogy

“ a Pro Savaria Egyesület a múlt héten eldöntötte, hogy önállóan indul a választásokon. “

Ez rossz hír a Fidesznek, ugyanis a jobboldaltól vihet el szavazatokat a szervezet.

Migrációt vizsgáló bizottság

A közgyűlés visszatérő show-eleme, hogy a fideszes képviselők “bevándorláspártinak” nevezik a balosokat, de még a jobbikos képviselőt is. Az MSZP-s Nemény András, aki az Éljen Szombathely-frakciót vezeti ezért azt javasolta, hogy hozzanak létre egy bizottságot a Szombathelyt érintő migráció vizsgálatára.
Megvizsgálnák, hogy eddig mit tett a város a migráció megakadályozására, és a letelepedési kötvényesek és az ukrán vendégmunkások jelenlétét is megtárgyalnák.
A Fideszt kiverte a víz az ötlettől, Lendvai Ferenc fideszes képviselő szerint amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, és Szombathelyen Puskás Tivadar a polgármester, addig nem kell tartani illegális migránsoktól. A Fidesz végül tartózkodott, az új többség viszont megszavazta ezt a bizottságot.
A képviselők ezután az idei költségvetésről tárgyaltak. Ezt nyilvánvalóan a fideszes polgármester és csapata készítette elő, de az új többségnek most már megvan az ereje, hogy a saját prioritásai szerint átalakítsa a tervezetet.

Forrás: szeretlek Egerszeg/facebook

Kapcsolódó cikkek

EZEKÉRT BIZTOS NEM SOROS GYÖRGY FELEL! Jakab Péter felszólalása. VIDEÓ

O.L.K.T.

Funar szerint Ferenc pápa a Sátán küldötte, aki Erdélyt Magyarországgal akarja egyesíteni

O.L.K.T.

Törvényt szegnek, hazudnak

O.L.K.T.