Te büdös oligarcha!

Az újpesti jégcsarnok négyzetmétere több, mint egymillió forintba kerül. – írja a magyarnarancs.hu.

Persze jó könnyen pénzt keresni, de azért mi szeretünk megdolgozni a profitért,

 vallotta be Mészáros Lőrinc a múlt heti gyáravatóján.

A kijelentésnek szép hátteret at az európai közbeszerzési értesítő hétfői számában megjelent hirdetmény, ami szerint a Mészáros-féle ZÁÉV Zrt. a becsült ár duplájáért épíheti az UTE jégcsarnokát

– szúrta ki a 444.

A Szilágyi utcai telepre álmodott jég- és curlingpálya kivitelezését a tender kiírói eredetileg 2,2 milliárd forintra becsülték. A ZÁÉV viszont végül 4,7 milliárdért vállalta el a munkát.

Az eljárás alap műszaki tartalma egyébként csak a jégcsarnok megépítését tartalmazza, a curling csarnok megépítése kiszolgáló helyiséggel, valamint a jégcsarnokhoz kapcsolódó kiszolgáló helyiségek és a csarnokok környezet-, kert-, út- és parkoló kialakítása csupán opcionális rész – derül ki a tender leírásból. Az épületegyüttes alapvetően két előregyártott szerkezetből álló hűtött csarnokból és egy falazott szerkezetű fűtött kiszolgáló épületből fog állni.

Csak semmi extra! A csarnokok alápincézetlenek, ipari padlószerkezettel, az öltözők és az épületek talajnedvesség elleni szigeteléssel ellátottak. .Az oldalfalak vasbeton tartókon, hőszigetelt szendvicspanelek, a csarnokokon lapostető készülne PVC lemez szigetelésű, egyenes rétegrendű, míg az öltözőket magában foglalórész vasbeton zárófödémein fordított rétegrendű, bitumenes lemez szigetelésű extenzív zöld- illetve helyenként kavics leterhelésű lapostetők készülnek.

A Jégcsarnok alapterülete 3962 négyzetméter, amely magában foglal egy darab megközelítőleg 2000 m2 nagyságú jégpályát.

magyarnarancs.hu

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

„Mocskos Fidesz!” (Élő)

Rubóczki Tamás

Ursula Von der Leyen lett az EB elnöke

O.L.K.T.

Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogásról …VIDEÓ

O.L.K.T.