Tasó László kopaszokkal dobatta ki a Hír TV stábját a kampány gyűléséről! (Videó)

0

A választási jogsértéstől sem riadt vissza Tasó László – a fideszes országgyűlésiképviselő-jelölt Nyíracsádon adott ízelítőt a kormánypárti demokráciafelfogásból a Hír TV stábjának. Politikai nagygyűlését – amelynek nyilvánosságát törvény rögzíti – először megpróbálta zártnak nyilvánítani, majd a kopaszokkal dobatta volna ki kollégáinkat. Végül saját maga vette kézbe a rendfenntartást, miközben a helyszínre hívott rendőrök tétlenül nézték a kamera és a felszerelés eltávolítását, írja honlapján a Hír TV.

Március 19-e óta naponta tart politikai nagygyűléseket választókerülete településein Tasó László. Nyíracsádot vasárnap estére hagyta. A művelődési házba meghirdetett fórumról a Hír TV is tudósított volna, ám a helyszínen a fideszes politikus egyik beosztottja azzal fogadta a tévéseket, hogy nem forgathatnak. A stáb útját kopaszok állták el, akikkel a szervezők megpróbálták kidobatni a televízió munkatársait – olvasható a portálon.

– Ön kicsoda?
– Én H. G. vagyok a Hír TV-től.
– Az engem nem érdekel.
– Hát akkor miért kérdezte?
– Gyere, Gyuri, pakoljuk ki.
– Legyenek szívesek.

A Hír TV riportere rendőrt hívott. A járőrnek azonban hiába mutatta a politikai nagygyűlésről szóló hirdetményt, az egyenruhás csak azt ismételgette, amit a szervezőktől hallott, vagyis hogy zártkörű rendezvényről van szó. Az egyenruhások kiérkezése után nem sokkal feltűnt az est házigazdája, Tasó László is. A fideszes politikus az egyik kopasszal a kamerát vitette ki, ő maga pedig a többi felszerelést cipelte ki a teremből a rendőrök szeme láttára, akik nem léptek közbe.

– Milyen tv?
– Hír TV.
– Ki hívta önöket?
– Mutatom a meghívót. Miért mászik bele az aurámba?
– Csináljanak rendet, vigyük innen.
– Ne nyúljon hozzá.
– Segítünk kivinni.
– Bocsánat, ki adott Önnek erre engedélyt?
– Egy zártkörű rendezvényről van szó, nem sajtónyilvános, menjenek el, hagyják el a termet most.

A Hír TV-nek nyilatkozó jogász szerint Tasó László és emberei választási jogsértést követhettek el – a politikai nagygyűlés nyilvánosságát ugyanis a választási eljárásról szóló törvény is rögzíti.

„Ez egy nagyon speciális helyzet, azáltal, hogy zajlik a választási kampány, választási időszak, amit a választási eljárási törvény szabályoz. Ez a rendezvény választási gyűlés – tv szerint nyilvános – vagyis oda bárki bemehet, és ebbe beleértve, fokozottan beleértve a sajtót, hiszen a sajtónak az a dolga, hogy a nyilvánosságot tájékoztassa erről”

– fejtette ki Szabó Attila, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogásza. Szabó Attila hozzátette: egy hasonló eljárás a sajtó munkatársaival választási időszakon kívül is a sajtószabadság korlátozásának számít.

 

 

Hír TV Facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!