Tarsoly Csabát első fokon elítélték, 11,2 milliárd forintot kell fizetnie

Első fokon 11,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Tarsoly Csabát, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egykori cégvezetőjét a Fővárosi Törvényszék – közölte a felszámolás alatt álló Quaestor Zrt. az MTI-vel kedden.

Kiemelték, hogy ezzel megszületett az első olyan ítélet a Quaestor-ügyben, amely első fokon kimondta Tarsoly Csaba cégvezetői felelősségét a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT) vagyonvesztésében.

A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint Tarsoly Csaba nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el ügyvezetési feladatait, a követelések kielégítését legalább 11,2 milliárd forinttal meghiúsította, ezért a bíróság kötelezte az összeg megfizetésére.

A pert a QPT felszámolója, a Kvantál Kft. indította, amely a hitelezők érdekeit képviselve arra törekszik, hogy a peres eljárások során a károk a lehető legnagyobb mértékben megtérüljenek.

Forrás és bővebben:https://168ora.hu/itthon/itelet-tarsoly-csaba-fovarosi-torvenyszek-brokerbotrany-quaestor-ugy-quaestor-botrany-karosultak-177546

Kapcsolódó cikkek

Elgurult a pirula

O.L.K.T.

Van itt pénz! Nem kevés.

O.L.K.T.

Továbbra is nyomoz az FBI Tiborcz István ellen!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!