Tarlósék BKK-s közbeszerzéseit a korrupció gyanúja lengi körül!

Tarlós szerint nem rozsda volt van a felújított 3-as metrón, az csak olajfolt./Kép. Metróért Egyesület

Amit Tarlósék vesznek, az idő előtt rozsdásodni kezd – igaz ez a felújítottnak hazudott orosz metrókra és a spanyol CAF villamosokra egyaránt – mondta el Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselője. Noha egy új metró vagy villamos élettartama megfelelő karbantartás mellett 30-40 év, a 2010 óta Budapestre érkezett új járművek egy-két év alatt tönkre mennek. Két eset lehetséges: vagy senki nem tud már minőségi járműveket gyártani, vagy – és ez a valószínűbb – Budapest és a BKK vezetésére gyakorlatilag bármilyen ócskavasat rá lehet sózni. Tarlósék közbeszerzéseit a korrupció gyanúja lengi körül. Ami biztos: a napi 20 milliárd forintnyi adót befizető budapestiek nem a lehető legjobb járműveket kapják a pénzükért. A rozsdásodó járművek ügye csak egy a BKK vezetőjének bűnlajstromán. Dabóczi Kálmán vezérigazgatósága alatt bedőlt az e-jegyrendszer, BKK-ügyfelek ezreinek személyes adatai szivárogtak ki, továbbá az ő munkássága miatt kapott a BKK 150 millió forintos, rekord mértékű közbeszerzési és legújabban 10 milliós adatvédelmi bírságot. Minek kell még történnie, hogy Tarlós belássa:

“Dabóczi Kálmán pozíciója tarthatatlan, ezért azonnal meneszteni kell!”

A vezérigazgató menesztésén túl követeljük, hogy a BKK egészen addig függessze fel a CAF villamosok második kontingensének beszerzését, amíg megnyugtatóan ki nem derül, hogy Tarlósék nem hibás árut vesznek-e megint súlyos 10 milliárdokért. Budapest többet érdemel: egy-két év alatt tönkre menő ócskavasak helyett minőségi járműveket – zárta sorait Horváth Csaba.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Szél Bernadett: Paks2 az évszázad üzlete helyett az évszázad arcra esése!

Rubóczki Tamás

Vásárhelyi Mária kemény írása!

O.L.K.T.

Súlyos tényadatokat hozott nyílvánosságra az MSZP elnökhelyettese!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!