Tarlós lehülyézte a budapestieket!

Erősen kezdte meg kampányát Tarlós István. A főpolgármesteri széket kilenc éve elfoglaló fideszes politikus dörgedelmes vezércikkben igyekezett alázni az ellenzéki jelölteket, ám a kormánypárti napilapban megjelent írását elolvasva csak egy saját frusztrációjától vezérelt városvezető kénytelen-kelletlen reakciója jött át.

Azt írja például Tarlós a Magyar Nemzetben, hogy „októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük”. Ugyanakkor azt is, hogy „nekem mindegy, melyik induló nyer.” Sőt azt is megfogalmazza, hogy „fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni”.

Naná, hogy nincs. Már csak az a kérdés, hogy ha ez így van, miért vesztegetett rájuk közel 15000 karaktert az első számú kormánypárti napilapban, részletesen kifejtve benne az ellenérveit az ellenjelöltek közlekedéssel, egészségüggyel, vagy éppen városgazdálkodással kapcsolatos elképzeléseiről.

Tarlós tehát annyira nem tart a kihívóitól, hogy egész oldalas kioktatást tart róluk, ráadásul annyira belemerül az előválasztás meg az ellenzéki főpolgármester-jelöltek szapulásába, hogy közben finoman lehülyéz legalább ötvenezer budapesti választópolgárt. A legfrissebb hírek szerint ugyanis minimum ennyi szavazókorú fővárosi lakos részt fog venni szerda délig az ellenzéki előválasztáson, miközben a Fidesz főpolgármestere az egész folyamatról azt írta, az előválasztás csak egy választásnak álcázott marketingtrükk.

Ezek szerint azok a tízezrek, akik Magyarország történetének első előválasztásán eddig szavaztak, kivétel nélkül bedőltek az ellenzéki propagandának, és még csak véletlenül sem azért vesznek részt a voksoláson, hogy kilenc év után végre valódi verseny bontakozhasson ki a budapesti városvezetői pozícióért.

Amelyben amúgy a jelenlegi főpolgármesternek, sokak szerint Fidesz fővárosi helytartójának is vállalnia kellene a vitát az előválasztáson győztes ellenzéki jelölttel szemben. Ahogy az minden normális demokráciában olyan evidens, mint az, hogy az ellenfelek nem egymás pocskondiázásával foglalják el magukat, hanem a reménybeli választóik meggyőzésével. Hogy így lesz-e, az a következő hónapok kérdése, mindenesetre több mint ötvenezer potenciális szavazó lehülyézése erős kampánykezdésnek mondható Tarlós István részéről.

Kapcsolódó cikkek

Gálvölgyi – magyar foci paródia …

O.L.K.T.

Míg a magyarok Londonban mosogatnak…162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

O.L.K.T.

Kubatov Gábor úgy fél a migránsoktól, hogy még a családját is elbújtatná

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!