Tarlós István szerint közröhej az 5-ös metró

A politikus arra reagált, hogy a főváros nemrég elfogadott Budapesti Mobilitási Tervében (BMT) egy ügyes trükkel úgy gyártanának egy ötödik metrót, hogy egy métert nem építenének, helyette átneveznék a szentendrei HÉV-et (jelenlegi nevén H5) 5-ös metróra.

“Ez ellen tiltakozom, ez kezelhetetlen, ez így egy ostobaság”

– mondta az Indexnek Tarlós, aki szerint az átnevezésre nincs is jogosítványa a fővárosnak, mert az már az állam tulajdonában van és a MÁV üzemegysége.

Magát a koncepciót sem tartja arra érdemesnek, hogy metrónak nevezzék a képződményt, mert egy bizonyos szakaszon ugyan föld alá vinnék, de ez szeptemberre nem valósulna meg és csak egy kis részt érint, amitől nem lesz még metró a HÉV-ből.

Az 5-ös metró név a főpolgármester szerint még Demszky Gábor idejéből ered, akkor emlegették így az összekötött szentendrei és csepeli-ráckevei HÉV-et, legalábbis ezen az alapon javasolhatták most is.

 

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

2405 családot raktak ki otthonából – Ez a te sarad Orbán!

Rubóczki Tamás

Mindent elsöprő igazsággal áll ki a magyar nőkért Ábel Anita Novák Katalinnal szemben:

O.L.K.T.

A magyar ember csak „túlél”, talán ezért nem akar hazajönni senki

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!