Tarlós elhasalt – nem készül el időre a 3-as metró

A Menedzsment Fórum kérdésére a BKV elismerte, hogy már most három hónapos csúszásban van a 3-as metró felújítása ahhoz képest, amit Tarlós István főpolgármester előrevetített.

A gazdasági lap kérdésére a közlekedési vállalat azt írta, hogy az épp felújítás alatt álló déli szakasz átadása 2020 végén várható, míg a városvezető eredetileg jövő év harmadik negyedévét tűzte ki céldátumként.

A cikk emlékeztet rá, hogy a középső szakasz átadását a város 2022 közepére tette, de egyelőre még kivitelező sincs a munkára, jóllehet ez a legkritikusabb állapotban lévő szakasza a vasúti rendszernek. A 38 hónaposra tervezett munka céldátuma már most sem látszik tarthatónak.

A Menedzsment Fórum szerint a csúszás egyik oka, hogy meglehetősen lomha tempóban zajlik, mindösszesen egy műszakban zajlik a munka mind az észak, mind a déli vonalon.

Az észak-déli vonal Budapest egyik legsűrűbben használt, munkanapokon mintegy 500 ezer ember által igénybe vett közösségi közlekedés eszköz; a pótlóbuszok pedig nem csak az utasoknak kényelmetlenek, és környezetszennyezőek, de üzembe állításuk komoly extra kiadást jelentenek az önkormányzatnak és a BKV-nak.

De a lap értesülései szerint az északi szakaszon is csak egy műszakban zajlik a munka, pedig ott nem szükséges naponta kétszer biztosítani a járművek áthaladását, mint a délin, ahol az egyik sínpárt hajnalra illetve estére szabaddá kell tenni, hogy a szerelvények visszatérhessenek a bázisra a kötelező éjszakai átvizsgálásra.

(mfor.hu)

Kapcsolódó cikkek

Kövér László is elismerte, hogy a miniszterelnök törvénysértést követ el

O.L.K.T.

A magyar oktatásról. VIDEÓ

O.L.K.T.

Napirend előtt…VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!