Szűcs Tamás: Májusban pedagógussztrájk!

0

Munkabeszüntetésre készülnek a tanárok – hangzott el az ATV Start című műsorában. Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: választmányuk jóváhagyta a döntést, ezúttal pedig már egynapos sztrájkra készülnek.

Májusban ágazati sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ), erről a szervezet országos választmánya döntött – számolt be róla Szűcs Tamás az ATV Start című műsorban.

A PDSZ elnöke azt is elmondta, hogy nem kétórás figyelmeztető megmozdulásra, hanem minimum egynaposra kell számítani, és a figyelemfelkeltés lesz az egyik fő cél, tekintve, hogy jogilag is nehéz megszervezni egy ilyen eseményt. Majd emlékeztetett: legutóbb az államtitkár jogszerűtlen eszközökkel akadályozta meg, ezt a bíróság is megállapította.

Mint mondta, ennek hátterében az áll, hogy a tárgyalásokon nem vették komolyan őket, mint ahogyan másokat sem. Szűcs Tamás kiemelte a pedagógusbéreket, amelyet a mindenkori minimálbérhez kötnének, ami csaknem 50%-os emelést jelenthetne. A gyakornoki részt is eltörölné az ágazatból, a PDSZ elnöke szerint ezt el kellene felejteni, és a végzést követően egyből pedagógusnak minősíteni a frissen végzetteket. Kiemelte továbbá az autonómia hiányát is, szerinte ugyanis kézivezéreltté vált a rendszer.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!