Szűcs Tamás: Májusban pedagógussztrájk!

Munkabeszüntetésre készülnek a tanárok – hangzott el az ATV Start című műsorában. Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: választmányuk jóváhagyta a döntést, ezúttal pedig már egynapos sztrájkra készülnek.

Májusban ágazati sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ), erről a szervezet országos választmánya döntött – számolt be róla Szűcs Tamás az ATV Start című műsorban.

A PDSZ elnöke azt is elmondta, hogy nem kétórás figyelmeztető megmozdulásra, hanem minimum egynaposra kell számítani, és a figyelemfelkeltés lesz az egyik fő cél, tekintve, hogy jogilag is nehéz megszervezni egy ilyen eseményt. Majd emlékeztetett: legutóbb az államtitkár jogszerűtlen eszközökkel akadályozta meg, ezt a bíróság is megállapította.

Mint mondta, ennek hátterében az áll, hogy a tárgyalásokon nem vették komolyan őket, mint ahogyan másokat sem. Szűcs Tamás kiemelte a pedagógusbéreket, amelyet a mindenkori minimálbérhez kötnének, ami csaknem 50%-os emelést jelenthetne. A gyakornoki részt is eltörölné az ágazatból, a PDSZ elnöke szerint ezt el kellene felejteni, és a végzést követően egyből pedagógusnak minősíteni a frissen végzetteket. Kiemelte továbbá az autonómia hiányát is, szerinte ugyanis kézivezéreltté vált a rendszer.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Kezdetben volt KISZ-titkár, majd radikális Európa-párti liberális, ezt követően középre húzódó keresztény-konzervatív, majd nacio-populista szélsőjobboldali.

O.L.K.T.

Behódoltál a diktatúrának te szégyentelen!

Rubóczki Tamás

Orbán: Orosz hitelből megépítjük a magyarok bárkáját.

O.L.K.T.