A szolnoki Hetényi kórház is jól mutatja: a Fidesz egészségpolitikája kudarcot vallott

# # # #

Embertelen körülmények az onkológiai váróban Szolnokon a Hetényi Géza kórházban!

Az LMP szerint embertelen körülmények az onkológiai váróban a szolnoki Hetényi Géza kórházban.Több mint féléves várakozási idő a gyermekszemészeten a sokmilliárdos ingatlan-beruházás ellenére, mellyel a baráti alvállalkozók jártak jól. Ábrahám Júlia az LMP elnökségi tagja szerint legalább 500 milliárd forint hiányzik az egészségügyi kasszából, ami felháborító.
A kormány szeret arról beszélni, hogy megmenti a kórházakat, de azt elfelejti közölni, hogy a csőd közeli állapotot ő maga idézi elő évről évre a módszeres alulfinanszírozással, és az elavult struktúra fenntartásával. Ez a probléma érinti a szolnoki kórházat is, hiszen a Hetényi az ország 3. legeladósodottabb intézménye.
Tragikusan leszakadt a magyar egészségügy még a visegrádi országoktól is a dolgozói bérekben és az egészségügyi mutatókban egyaránt, pedig azonos adottságokkal indultunk a rendszerváltás környékén.  A LMP szerint minimum 500 milliárd forint hiányzik az egészségügyi kasszából.
Az LMP az egészségügyet prioritásként kezeli, és valódi megújítását célozza: 2018 után 50%-kal tervezi emelni az egészségügyben foglalkoztatottak bérét, valós értéken fizeti meg az egészségügyi szolgáltatásokat, és ésszerűbb feladatmegosztással javítja az ellátórendszer hatékonyságát. Kapacitásbővítéssel csökkenti a várólistákat, korszerűsíti a szakemberképzést, és nyilvánossá teszi az ellátás színvonalát tükröző, kórházakra lebontott minőségi mutatókat.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Heti Bakondi – Bakondi szerint az Egyesült Államokban is hasonlóan látják a migrációt, mint a magyarok

Rubóczki Tamás

Leleplezés: Megtalálták Orbán Viktor Soroséknak írt motivációs levelét!

Rubóczki Tamás

Segíteni csak szívből lehet, az emberség vagy van, vagy nincs

O.L.K.T.