Szlovénia szétgyalázta Orbán Viktort!

Példátlan diplomáciai levélben kéri a magyar kormány Szlovéniát, hogy akadályozzák meg, hogy a jövőben Orbánról karikatúra jelenjen meg – írja a Magyar Narancs. A Mladina című szlovén hetilap március végén olyan címlappal jelent meg, ami Orbán Viktort náci vezérként ábrázolta, miközben hozzá dörgölőztek a szlovén szélsőjobboldali párt, az SDS vezetői.

A Mladina címlapján Orbán Viktor

Magyarország ljubljanai nagykövete, Szilágyiné Bátorfi Edit azonnal tiltakozott a címlap ellen, egy olvasói levélben azt írta, a karikatúra „minden határt átlépett, felháborító és sajnálatos”. A Mladina erre válaszul elkészített egy alternatív címlapot is, ezt:

A Mladina mostanra azt is megtudta, hogy a magyar nagykövet tiltakozása nem merült ki az olvasó levélben, diplomáciai jegyzéket is átadott a szlovén külügyminiszternek. Ebben Szilágyiné Bátorfi Edit arról ír, hogy a Mladina karikatúrája átlépi a sajtó- és a szólásszabadság határait, és rontja a két ország amúgy kiváló kapcsolatát. A ljubljanai Magyar Nagykövetség ezért tiltakozik a szlovén Külügyminisztériumnál, és

arra kéri a szlovén kormányt, hogy a jövőben akadályozza meg, hogy hasonló eset megtörténjen az országban.

A Mladina úgy tudja, a szlovén kormány válaszolt a jegyzékre, kiálltak a sajtószabadság mellett, azt írták, nincs szándékukban megtiltani, mi jelenhet meg a szlovén sajtóban és mi nem.

kép. mladina.slo

(Magyar Narancs)

Kapcsolódó cikkek

Hol itt a ballib túlsúly? 78 százalékos a Fidesz-média fölénye egy friss kutatás szerint

O.L.K.T.

A Fidesz hátraszúrta a magyar munkavállalókat. Megindult az ország. VIDEÓ

O.L.K.T.

Nagy Bandó András: Orbán összevert feleségét állítólag a kecskeméti kórházba szállítják

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!