Szili Katalin totál megbolondult!

Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Szövetség diaszpóratáborában tett látogatást Szili Katalin miniszterelnöki megbízott.

Az MTI tudósítása szerint a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi diaszpóratáborában négy kontinens 15 országából 350 olyan, 10 és 28 év közötti fiatal vesz részt, aki valamilyen módon kötődik a magyar nemzethez. A táborozók anyanyelvi, néptánc- és sportprogramokon vesznek részt, kirándulnak Sárospatakra és a Felvidékre is.

A tábort meglátogató Szili Katalin a nemzeti távirati irodának azt mondta:

csaknem 30 évvel a rendszerváltás után “eljutottunk oda”, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve. Szili Katalin meglátása szerint a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás.

Emlékeztetett: a kormány az állampolgárság lehetőségével, a szavazati joggal, valamint az autonómia támogatásával létrehozta azt a nemzeti minimumot, amelyre ráépült a Kárpát-medencei gazdasági támogatási program, valamint a diaszpóra nemzethez tartozásának erősítése.

 

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Szijjártó hatalmas sallert kapott a német Mercedestől!

Rubóczki Tamás

Sehol nem csaltak annyit a devizahitelekkel, mint itt

O.L.K.T.

Száz mázsa hal pusztult el a Holt-Tiszában Szajolnál

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!