Szijjártó szerint az Európai Unió felelős az összes terrortámadásért!

0

Élesen bírálta az Európai Unió és az ENSZ migrációs politikáját Szíjjártó Péter külügyminiszter a világszervezet közgyűlésén. „Fel kell tennünk a kérdést, hogy a migrációhoz való jog alapvető emberi jognak számít-e. A válasz az, hogy nem, nem számít. És mit csinál az ENSZ? Az ENSZ támogatja a migrációt. Ez pedig szerintünk rendkívül kiábrándító.” A politikus az EU-t tette felelőssé az európai terrortámadásokért.

„Brüsszel felelőtlen és káros migrációs politikája miatt több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Európába, a Földközi-tengeren pedig rengetegen meghaltak. Párhuzamos társadalmak jöttek létre Európa nyugati felén, ahol a hangos kisebbség folyamatos és egyre erősebb nyomást helyez a csendes többségre.

A terrorfenyegetettség nőtt.” Szíjjártó szerint a magyar embereknek kell eldönteni, hogy kivel akarnak együtt élni, és az országnak joga van úgy dönteni, hogy nem kér a bevándorlásból. „Fenntartjuk a jogot, hogy mi hozzuk dönthessünk arról, kit engedünk belépni az ország területére, és kit nem. Egyedül mi hozhatjuk meg azt a döntést, hogy kivel szeretnénk együtt élni az országunkban, és kivel nem. Ezt a magyar emberek egyértelműen kifejezték.”

„A globális migrációs csomagban azt olvashatjuk, hogy a jövőben minden országnak választania kell, hogy származási ország, tranzitország vagy befogadóország lesz”

– folytatta a politikus.

„Ezt mi elutasítjuk. Szerintünk létezik egy negyedik kategória is, mert vannak olyan országok, amelyek egyiket sem szeretnék, mint például Magyarország. Nem akarunk származási ország lenni. Nem akarunk tranzitország lenni, és befogadóország sem. És jogunk van hozzá, hogy így döntsünk.”