Szijjártó Péter fenyegeti a baden-württembergi kormányt!

Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter külügyminiszter péntekre tervezett stuttgarti látogatását a Mercedes fővárosában az Orbán-kormány legújabb skizofrén plakátkampánya miatt. 

A baden-württembergi Rastattban működik a kecskeméti autógyár testvérüzeme.

Kecskemét a Mercedes gyár idetelepülése következtében felkerült gazdasági szempontból a nemzetközi térképre. A német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája is. Kecskemét és Rastatt között néhány éve megindult a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése a hosszútávú és szorosabb együttműködés szándékával. Az Orbán-kormány külpolitikája, ha felelősségteljes lenne, akkor nem tenné politikai játékká Kecskemét és Rastatt város jó kapcsolatát, és a város gazdasági jövőbeni lehetőségeit.

A Fidesz annak a Néppártnak a tagja, amely ellen az Orbán-kormány plakátkampány harcot vív. Juncker és Orbán Viktor elvtársak voltak a Néppártban, s Orbán Viktor Juncker mellett kampányolt 5 évvel ezelőtt. Orbán és Juncker harca nem a kecskeméti polgárok ügye! Kecskemétet ebből hagyja ki a Fidesz-KDNP kormány!

A kecskeméti ellenzéki pártok szerint az Orbán-kormánynak inkább az európai szintű bérekért kellene harcolnia a magyar dolgozók boldogulása érdekében. Egyetlen keményen dolgozó magyar polgár sem ér kevesebbet, mint egy másik Európai Uniós polgár. Nem túlóráztatni kell a magyarokat, mint azt az Orbán-kormány elképzeli a rabszolgatörvényében, hanem nyolc órai munkáért tisztességes béreket adni.

Forrás.: MSZP, Jobbik, LMP, Momentum, DK kecskeméti szervezetei

Kapcsolódó cikkek

Őrület: A kórház elött ütöttek el egy idős nénit, mégsem látták el a kórházi dolgozók!

Rubóczki Tamás

Terjed az O1G, azaz “Orbán egy geci”!

H Miklós

Számonkérik Orbánt: Az Eu magyarázatot kér a kormánytól a politikus bűnöző befogadása miatt

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!