Szíjjártó Péter fegyveres beavatkozással fenyegeti Ukrajnát!

Ukrán szélsőségesek listázták Szijjártó Pétert a mai napon.

Azt állítják, hogy a magyar miniszter fegyveres beavatkozással fenyegeti Ukrajnát.

Felvette nyilvános adatbázisába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet arra hivatkozva, hogy a magyar diplomácia vezetője nyilatkozatában felrótta Petro Porosenko ukrán elnöknek „az ukrajnai magyarok elnyomását” – jelentette szombaton a strana.ua ukrán hírportál. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte: a kárpátaljai magyarok a jövőben is számíthatnak Szijjártó Péter határozott és feltétel nélküli kiállására.

A magát függetlennek nevező Mirotvorec állítása szerint Szijjártó Péter megsérti Ukrajna szuverenitását és területi egységét, közvetlen fegyveres beavatkozással fenyegeti Ukrajnát. A szervezet azt is állítja, hogy a miniszter beavatkozik Ukrajna belügyeibe, szeparatista hangulatot szít és támogat Ukrajnában, az ukrán törvények ukrán állampolgárok általi tömeges megsértésére irányuló provokációt szervez.

A weboldal közli a tárcavezető születési dátumát és azt, hogy mióta tölti be jelenlegi tisztségét. Döntését a Mirotvorec Szijjártó Péter szeptember 26-án New Yorkban tett nyilatkozatával indokolta, amely szerint „amíg Ukrajnát a jelenlegi elnök vezeti, addig az ukrán állam által vezetett és inspirált, a magyarokkal szembeni hangulatkeltésre alapuló politika nem is fog megváltozni, mert az államfő azt gondolja, ez lehet az egyik eszköz arra, hogy némi társadalmi támogatottságot szerezzen, jelenlegi támogatottsága ugyanis alacsony”.

A Mirotvorec olyan emberek adatait viszi fel az adatbázisába, akik szerinte Ukrajna ellenségei, és veszélyeztetik az ország biztonságát. Több esetben a feltüntetett személyek neve mellett szerepel a „hazaáruló” minősítés. A szervezet egy héttel ezelőtt a Csisztiliscse (Tisztítótűz) nevű adatbázisában rögzítette az első öt kárpátaljai személy adatait, akik szerinte a második (magyar) állampolgárság megszerzésével törvénysértést követtek el. Mindnyájan kárpátaljai önkormányzati vezetők vagy képviselők, közülük háromról fényképet is közzétettek.

Az ügy előzménye, hogy az Ukrinform ukrán állami hírügynökség a múlt hét szerdáján közzétett egy videofelvételt, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgári esküt tesznek a beregszászi magyar konzulátuson. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter még aznap közölte, hogy nem zárja ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását. Két nappal később egy rádióinterjúban ezt azzal egészítette ki, hogy Ukrajna kész kiutasítani a beregszászi magyar konzult, ha Magyarország nem hívja vissza.

Szijjártó Péter válaszul közölte: ha az ukrán kormány úgy dönt, hogy kiutasítja a beregszászi magyar konzult, Magyarország is haladéktalanul kiutasít egy Magyarország területén dolgozó ukrán konzult.

A Kárpátalja megyei ügyészség pénteken közölte, hogy hazaárulás gyanújával büntetőeljárást indít a kettős magyar kárpátaljai állampolgárok ügyében.

Megjegyezném Szíjjártó Péternek, Benkő Tibor honvédelmi miniszternek és Németh Szilárd honvédelmi államtitkárnak, hogy Ukrajnával ne szarakodjanak mert brutális fegyverzettel rendelkeznek Vlagyimir Putyin által. Csak pár példa.

– Teljes személyi állomány: 245 000 fő

– Tartalékos katonai állomány 1 millió fő

– 3153 db harckocsi

– Tüzérségi lövegek 3705 db

– Légvédelmi rakéta 420 db

–  499 db harci repülőgép

– Vadászbombázó 65 db, harci repülőgép. 300 db, harci helikopter 215 db, támogató katonai helikopter 315 db, Hadműveleti-harcászati rakéta 167 db.

Szóval ne baszakodjatok velük!

 

olkt.hu


Kapcsolódó cikkek

Botrány: Orbán bekapcsolt mikronfonba szidalmazta az EPP-t!

Rubóczki Tamás

Orbán megint Netanjahuval pávatáncol!

Rubóczki Tamás

Brutális információkat hoztak nyilvánosságra Orbán Viktorról Franciaországban!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!