Szíjjártó most Németországot pocskondiázza!

0

Mint,már megszokhattuk, hogy Szíjjártó Péter egyszerűen nem tud mint emberként, mint miniszterként normálisan viselkedni. A diplomáciai botrányokból már olyan sok van, hogy a két kezemen nem tudom megszámolni a számait. És figyeljétek meg, ezeknek az aljas kirohanásoknak most már rövid időn belül óriási következményei lesznek.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Frank-Walter Steinmeier német államfő nem tudja elfogadni a magyar emberek döntését, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország.

Szijjártó Péter a német elnök hétfői beszédére reagált telefonon az MTI-nek. Frank-Walter Steinmeier azt mondta: az illiberális demokrácia önellentmondás, mert a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia. Kijelentette, hogy “egyes országokban, az EU-ban is megkérdőjelezik a liberális demokráciát és a jogállamot, és erősen korlátoznak, vagy akár meg is szüntetnek struktúrákat és jogi biztosító mechanizmusokat”. A dpa hírügynökség szerint a német elnök megjegyezte, hogy ennek belátásához elégséges tanulmányozni Orbán Viktor legutóbbi tusnádfürdfői beszédét.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: Frank-Walter Steinmeier pontosan tudja, hogy áprilisban a magyarok egy demokratikus választáson adtak kétharmados parlamenti felhatalmazást az Orbán-kormánynak, immár harmadszor. “A baloldali, bevándorláspárti német köztársasági elnöknek éppen ez nem tetszik. Nem tudják elfogadni a magyar emberek döntését, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország” – hangsúlyozta.

Kifejtette: az “úgynevezett liberális demokráciát hirdető országokról megtanultuk az elmúlt években”, hogy nem tudják megvédeni a polgáraikat az illegális bevándorlással szemben, sőt meg sem kérdezik az embereket, hogy mit gondolnak erről. Látható, hogy Németországban is egyre nagyobb gond a bevándorlás – tette hozzá.
Ezzel szemben a magyar kormány többször is megkérdezte az emberek véleményét, és annak megfelelően cselekszik. “Mi ezt tartjuk demokratikus értéknek” – jelentette ki Szijjártó Péter.

 

 

olkt.hu/MTI