Szigetvári Viktor: Miért akar oroszbarát, bukott macedón politikusokat bújtatni az Orbán-kormány?

Az Együtt írásbeli kérdést nyújt be Szijjártó Péternek!

Orbán Viktorék nemcsak kampányoltak az oroszbarát, bukott macedón miniszterelnök mellett, de a hazájában vizsgálat alatt álló politikus és titkosszolgái most Magyarországra akarnak szökni, hogy aztán a magyar kormány bújtassa őket. Az Együtt szerint elfogadhatatlan és Magyarország érdekeivel ellentétes, hogy a magyar kormány bukott, oroszbarát külföldi vezetőket akar bújtatni hazánkban, ezért a párt írásbeli kérdésben kér magyarázatot a magyar külügyminisztertől.
Az elmúlt hónapokban az Orbán-kormány és a Fidesz mindent elkövetett annak érdekében, hogy az oroszbarát macedón volt miniszterelnök politikai karrierje sikeresre forduljon újra. Ez a terv – szerencsére – nem sikerült, hiába vett a magyar miniszterelnök és több fideszes politikus is részt a macedón kampányban. Így Orbán sem volt képes arra, hogy egy olyan, bukott politikus érjen el sikereket a helyi önkormányzati választásokon, aki orosz befolyás alatt próbálta destabilizálni a Balkán-félszigetet, és közben több tízezer macedón embert figyeltetett meg, hallgattatott le saját népéből, amikor hatalomban erre lehetősége volt. Nikola Gruevszki most kapcsolatot és menedéket próbál keresni elvbarátaival, és Magyarországra akar jönni, pedig korrupciós vádak miatt bevonták az útlevelét. Több, korábbi macedón titkosszolga is fedett, hamis útlevéllel próbált az elmúlt hetekben Magyarországra utazni, szinten menedékért – írta meg a hvg.hu.
Az Együtt álláspontja szerint ellentétes hazánk nemzeti érdekével es balkáni stratégiájával az, ha az elnyomó Orbán-rezsim bukott, oroszbarát balkáni vezetőket akar bújtatni Magyarországon a titkosszolgálati sleppjükkel együtt. Nyugtalanító, hogy a történelem és saját hazája európai integrációs perspektívájának rossz oldalán álló, a destabilizálni akaró orosz érdeket kiszolgáló macedón politikusokat akar megsegíteni a magyar kormány. Volnának hazánknak fontosabb és tisztességes szövetségesei a Balkánon.
Éppen ezért az Együtt írásbeli kérdésben fordul Szijjártó Péterhez annak kiderítése érdekében, hogy mi a magyar kormány terve a bukott, oroszbarát politikusok hazai befogadása ügyében. Mennyi adófizetői pénzt akarnak költeni oroszbarát balkáni titkosszolgák hazai bújtatására, és mindez miként illeszkedik hazánk észak-atlanti szövetségesi érdekeihez.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Farkasházy Tivadar kajak fellökte majdnem Áder Jánost!

Rubóczki Tamás

Fekvőhely üzérkedés. Ez új fogalom

O.L.K.T.

Büszke Orbán. Kicsit korán kezdett el beszélni…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!