Szigetvári Viktor: Fejezze be a menekültek elleni embertelen gyűlöletkeltést Szájer József!

0

A menekültek is védelemre és oltalmazásra jogosult emberek.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szájer József immár embereknek sem tekinti a menedékkérőket. Szemben a Fidesz öncélú gyűlöletkeltésével, a menedékkérők is hozzánk, mindannyiunkhoz hasonló emberek, akik védelemre és oltalmazásra jogosultak. E nélkül csak félelem és destabilizáció vár Európára, ami a gyűlöletkeltést Putyin kottájából éneklő Orbán-rezsimnek a célja.
Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője egri lakossági fórumán a Trónok harcából ismert Holtak seregéhez hasonlította az Európába érkező menekülteket.
Szigetvári Viktor szerint közös hazánk, Magyarország tönkretételének újabb lépése az, amikor a Fidesz egyik vezető politikusa dehumanizálja a menedékkérőket. Nem hivatkozhat tiszta lelkiismerettel istenre, nem lehet tagja egy keresztény pártszövetségnek becsülettel egy olyan politikus, aki gyűlöletkeltő beszédében immár embernek sem tekinti a menedékkérőket. Szemben Szájer Józseffel és a Fidesz öncélú gyűlöletkeltésével az igazság az, hogy a menedékkérők is hozzánk, mindannyiunkhoz hasonló emberek, akik védelemre és oltalmazásra jogosultak. Nemzetközi partnereinkkel együttműködve úgy lehet garantálni Európa biztonságát, ha csökkentjük a válságok súlyosságát, és közben mindenkit, aki eléri kontinensünket jogszerűen, emberséges módon támogatunk. Ennek részét képzik menekülttáborok, az integrációs programok, a tranzitzóna megszüntetése, a nemzetközi menekültelosztási mechanizmus, valamint idővel a visszaköltöztetés a származási országokba.
E nélkül csak félelem és destabilizáció vár Európára, ami a gyűlöletkeltést Putyin kottájából éneklő Orbán-rezsimnek a célja.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!