Szétverték a tüntetést Romániaban

Romániaban elkezdődött valami!

Több tízezres tüntetést oszlattak szét vízágyúval Bukarestben.

Óriás demonstrációt tartottak pénteken Bukarestben a külföldön dolgozó román vendégmunkások, és komoly összecsapások is történtek.

A tüntetést a nyári szabadságra hazatérő, külföldön dolgozók szervezték a Szociáldemokrata Párt (PSD), Liviu Dragnea pártelnök és Viorică Dăncilă miniszterelnök ellen, egyben szolidaritást vállaltak a Romániában másfél éve kezdődött korrupcióellenes megmozdulásokkal – írja a Transindex.

A bukaresti kormánypalota előtti Victoria-téren a székházát védő csendőrség és a tüntetők aztán többször is összecsaptak, több mint kétszáz ember megsérült, köztük három csendőr.

A csendőrség már délután könnygázt vetett be, amikor az akkor még néhány száz fős tüntetőcsoport megpróbálta elfoglalni a kormány székháza előtti úttestet. A csendőrség rohamosztagai kétsoros kordont vontak az épület elé, és több tucatnyi alkalommal összecsaptak a tüntetők egy csoportjával, akik vizes palackokat és köveket is dobáltak. Vízágyút is bevetettek.

Bővebben itt olvashat a cikkről

https://kepek.444.hu/2018/08/10/tobb-tizezres-tuntetes-bukarestben-konnygazzal-es-vizagyuval-oszlattak

 


Kapcsolódó cikkek

Guy Verhofstadt: Orbán Viktor szégyellje magát!

Rubóczki Tamás

Rendkívüli hír: Petro Porosenko visszavonta kettős állampolgárokat büntető javaslatát – mégis szavazhatnak az ukránok nálunk!

Rubóczki Tamás

Political Capital: Orosz gyarmattá tette Putyin pincsije!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok