Szénné szivatta a MÁV a müncheni vonat magyar utasait!

0

Hálókocsi nélkül indult el július 21-én a MÁV Budapestről Münchenbe tartó nemzetközi járata, a Kálmán Imre EuroNight. Harminchat utas vett rá jegyet abban a hiszemben, hogy hálókocsiban aludhat éjszaka, és bár volt, akiknek tudtak fekvőhelyet adni, sokaknak végig kellett ülniük a körülbelül tíz órás utat – írja az egyik olvasójára hivatkozva a hvg.hu.

Eszerint eleinte a vonat jegyvizsgálója sem volt tisztában azzal, hogy a vonat hálókocsi nélkül indul el, és nem is tudott felvilágosítást adni a problémáról. Néhány érintett utasnak kisgyerekkel kellett átvészelnie a több mint tíz órát.

A hvg.hu kérdésére a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága megerősítette a történteket, azt állítva, a hálókocsit műszaki okok miatt nem indíthatták útnak, és ülőhelyes kocsival pótolták. Az utasok jogosultak kártérítésre, a fel nem használt és a felhasznált jegyár különbözetet kapják vissza. A vasúttársaság bocsánatot kért a kellemetlenségekért. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a MÁV hálókocsijainak közlekedtetése igencsak foghíjas. Egy korábbi tanulmány szerint a MÁV-nak minimum 15 darab új hálókocsira lenne szüksége.

 

Via: hvg.hu