Szénné égett a csepeli Fidesz-brancs!

Kevés rosszabb dolgot művelhet magával egy újraválasztásra készülő helyi vezető, mint amit a XXI. kerületi polgármester csinált.

A látványberuházásokban (szoborállításokban, birkózócsarnok-építésben stb.) amúgy is élen járó Csepel fideszes városvezetése úgy gondolhatta, jól fog mutatni az őszi önkormányzati választás előtt valami látványos átadóünnepség, ahol a teljes kormánypárti vezérkar büszkén pózolhat. Hogy a választásuk miért éppen az elmúlt években már többször felújított Csepeli Strandra esett, az azért is talány, mert a tavasz kellős közepén, a strandszezon előtt pár hónappal sikerült csak belevágni.

A helyi sajtóban már áprilisban olyan hírek jelentek meg, hogy óriási csúszásban van a felújítás, amely aligha fejeződik be időre. Ez aztán pontosan így is történt: Borbély Lénárd csepeli polgármester június elsején, a hivatalos strandszezon kezdetének napján felháborodott Facebook-posztot tett közzé, amiben közölte, hogy azért úsztak el a strand felújításával, mert a fejlesztést végző cég “érthetetlen módon” levonult a területről.

Erre a Borbély Lénárdék által megbízott, majd a csúszás okaként megnevezett vállalkozó is megszólalt.

A polgármester Facebook-oldalán is közzétett nyílt levélben Eigler Tamás, az Intech Kft. ügyvezetője állítja:

levonulásról szó sem volt. A közel 400 milliós munkával megbízott cég munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről. Eigler azt is állítja, hogy a tervezés és az engedélyeztetés után a cégük az elmúlt időszak esős időjárása ellenére is mindent megtett, hogy tartsa a határidőt.

Természetesen a kerületi Facebook-csoportokban azonnal szétterjedt az elbaltázott felújítás híre, a joggal dühös csepeliek keményen osztották a fideszes kerületvezetést, amin az sem segített, hogy az önkormányzat a saját nevében elkezdett reagálni a felháborodott hozzászólásokra.

Miután a fideszes vezetés részéről az építési vállalkozó tényekkel alátámasztott reakciójára is csak vagdalkozás, illetve sértődött fenyegetőzés érkezett, a csepeli ellenzéki képviselők rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték a polgármesternél. Az ellenzék ezen egy vizsgálóbizottság felállítására fog javaslatot tenni, amelynek szerintük szakértők megbízása és bevonása mellett –

„szabad kezet” kell biztosítania az önkormányzatnak.

Kapcsolódó cikkek

Kiépülő diktatúrában a Fidesz kérésére a Századvég kikérdezné az összes pedagógust, milyen Facebook-csoportokban vannak benne!

Rubóczki Tamás

Gyurcsány Ferenc: A Borkai botrány a Fidesz Waterloojának kezdete

O.L.K.T.

A nagy családi ebéd

O.L.K.T.