Szél Bernadett: Nem hagyjuk annyiban a CEU ügyet!

Nem hagyjuk annyiban a CEU ügyet. Írásbeli kérdésemre adott válaszában gyakorlatilag sikerült beismernie Gulyás Gergelynek, hogy a kormány hazudott.

Nemrég Gulyás Gergely azzal az érdekes állítással állt elő, hogy a bajor felsőoktatási törvény miatt nem lehetséges a müncheni Műszaki Egyetem és a CEU együttműködése. Ezt a müncheni egyetem szóvivője cáfolta,amikor azt nyilatkozta, hogy a bajor törvények problémamentesen lehetővé tennék az együttműködést, ha a magyar törvények garantálnák a CEU magyarországi működését.

Ezt az ellentmondást látva rákérdeztem Gulyás Gergelynél, hogy mégis milyen bajor törvényi rendelkezésre célzott.

A válaszból kiderült, hogy hazudott a miniszter, nincs semmiféle bajor jogszabály, ami a bajor egyetem és a CEU együttműködésének útjában állna, ugyanis ha lett volna, nyilván idézte volna. Azt pedig, hogy pontosan a magyar törvények állnak ennek útjában, gyakorlatilag maga az államtitkár ismerte el azzal, hogy azt írta:

“Magyarországon kizárólag olyan felsőoktatási intézmény adhat ki külföldi oklevelet, amely az érintett országban is végez oktatási tevékenységet.”

Persze már ha a magyar kormány hajlandó elismerni a képzés létét.

További részletek ebben a PDF-ben.

Kapcsolódó cikkek

Szétcincálták a kommentelők Vajna Timikét a Golden Globe átadás után!

Rubóczki Tamás

A Fidesz gyomorforgató húzásáról rántották le a leplet!

Rubóczki Tamás

Kitört a háború a Fidesz és a KDNP között – ez a vég kezdete mikor a patkányok vergődnek!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!