Szél Bernadett: Megmondom én, mi az orbáni modell, például az, hogy több az amputáció, mert nincs érsebész!

De orbáni modell a társadalmat szétszakító, a dolgozókat eláruló, a tehetőseket jutalmazó gazdaságpolitika — sőt, aki még be is áll közéjük a NER-be, kéz kezet mos jeligére a korrupt rendszer haszonélvezője lesz, csak épp tisztessége meg gerince nem marad. Nála nincs társadalmi mobilitás, nála mindenkinek az határozza meg az életesélyeit, ahova születik: megmondták, aki szegény, annyit is ér, aki meg csóró, az is marad.

Pardon, azért egyetlen mobilitási csatorna van, és az a NER-politika, ami a korrupt kádereknek biztosít fényes karriert és biztos megélhetést. Mi, a többség, meg fizetjük a habzsi-dőzsit: magas adókkal, alacsony bérekkel, 48+ órás munkahéttel, gyermekeinket hátrányba hozó rossz minőségű oktatással és elérhetetlen egészségüggyel.

Nem értek egyet a jól keresőkre szabott adórendszerrel és azzal, hogy a tehetősekre optimalizálják a családtámogatásokat. Nem értek egyet a fizetős magánkórházakkal és a fizetős egyetemekkel. Nem értek egyet azzal, hogy a dolgozók hátán élősködik a NER.

Progresszív adórendszer, kiváló és szabad oktatás, elérhető egészségügy, szigorú antikorrupció, a nőket az élet minden területén figyelembe vevő politika — ez kell, ami gyakorlatilag pont annak az ellenkezője, amit ő csinál. Hogy miről beszél, az egy másik kérdés az ő esetében.

szerző: Szél Bernadett

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Lendvai Ildikó keményen nekirontott a “Viktorjugendes” G. Fodor Gábornak!

Rubóczki Tamás

MSZMP/KISZ pártfunkcionáriusokkal, ugyancsak tele a törvényhozás, a kormány és az önkormányzatok egykori moszkovita besúgókkal

O.L.K.T.

Felfelé bukik a Fidelitasos kislány!

Rubóczki Tamás