Szél Bernadett lerántotta a leplet az EMMI hazudozásairól!

Előfordul, hogy a pedagógusképzésre felvett hallgatók kevesebb mint fele jut el addig, hogy iskolában tanítson – derül ki abból a közérdekűadat-igénylésből, amelyet Szél Bernadett független országgyűlési képviselő küldött az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi).

A 2018/2019-es tanévben 12 634-en kezdtek meg valamilyen pedagógus munkakör betöltéséhez szükséges végzettséget és szakképzettséget biztosító képzést, diplomát ugyanebben az évben 8026-an szereztek, a pedagógus pályára lépők száma viszont csak kicsivel több mint 6000 volt.

Az arányok még akkor is változatlanok, ha figyelembe vesszük, hogy akik tavaly végeztek, azok korábban kezdték a képzést: a 2013/2014-es tanévben 13 874-en indították tanulmányaikat ezen a területen, a diplomát szerzők száma 8 ezer volt, a pályakezdőké kicsivel kevesebb mint 6000. A 2014/2015-ös tanévben több mint 15 ezren léptek be a képzésbe, viszont a végzettek közül csak 5000-en kezdtek el tanítani.

Ráadásul azok közül, akik eljutnak a katedráig, sokan hamar távoznak: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a kezdő pedagógusok mintegy 30 százaléka egy év után, további 30 százalék öt év után elhagyja a pályát.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Vajon hol járhat most az az október 13-ra beígért 70.000 migráns?

O.L.K.T.

Orbán Habony beszélget.

H Miklós

Ismét nyílt levél Lázár Jánosnak!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!