Szél Bernadett feljelentést tett!

0

Feljelentést tett Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, mert – mint Facebook-oldalán írta – valakik nekiestek azoknak a pártplakátoknak, amelyek a képviselői irodájának kerítésére voltak kitéve.

Az eset – írta Szél – egy olyan városban, Budakeszin történt, ahol még a lámpaoszlopokra sem lehet plakátot tenni.

Egy korábbi bejegyzésében a politikus úgy fogalmazott:

amíg rájövünk, hova lehet mifelénk még legálisan plakátot kihelyezni, tesszük, amit tudunk

— például így gyűlnek az ellenzéki plakátok az irodámnál a kerítésen.

Hogy nem minden villanyoszlopra kerülhetnek választási hirdetések, egy tavaly nyári törvénymódosítás az oka: a jogszabály értelmében a plakátokat csak szolgáltatói engedéllyel lehet felragasztani. Ahogy ebben a cikkünkben írtuk, hozzájárulás hiányában maradnának az önkormányzatok által kihelyezett farostlemez tartók. Ilyenekből azonban kevés van: a Demokratikus Koalíció februárban megkereste az összes 10 ezer fő fölötti város jegyzőjét, illetve a fővárosi kerületeket, hogy milyen lehetőség lesz plakátolásra, a kétharmaduk azt válaszolta, hogy
semmilyen.

Szél kitette az oldalára a feljelentés szövegét, amelyből kiderül, hogy festékszóróval fújták le a választási plakátokat és az irodája bejáratánál található kapucsengőt vasárnapról hétfőre virradóra.

“Álláspontom szerint a fenti cselekmény falfirka, azaz állagsérelem nélkül el nem távolítható felületbevonat elhelyezésével megvalósította a (…) rongálás vétségét”

– érvelt a politikus, aki azt kéri a Budaörsi Rendőrkapitányságon dolgozó Szigeti János rendőr alezredestől, hogy vizsgálja ki a rongálás körülményeit.

Képek. Szél Bernadett Facebook.