Szektagyűlés ma!

0

Ma rendezik a kötcsei pikniket, ami Orbán Viktor korábbi meghatározása szerint a jobboldal teljes szellemi erejének találkozója. Kósa Lajos, Balog Zoltán, Bayer Zsolt, Rákay Philip, Kásler Miklós, Németh  (rezsi) Szilárd, Novák Katalin, Hende Csaba máris megmutatta a szellemi erőt! Erre mit mondjak? Szkanderben jobban teljesítenének.

Orbán Viktort olyan gyorsan vitte át a TEK az újságírókon, hogy fotózni sem nagyon lehetett.

A legjobban persze a miniszterelnök beszédét várja mindenki, de azt a nyilvánosság teljes kizárásával mondja majd el. Orbánnak már az érkezéséről kizártak mindenkit. Fél kettő előtt nem sokkal az újságírókat átterelték az egyik oldalra, behajtott két TEK-es kocsi, köztük Orbán kisbusza és a miniszterelnök olyan gyorsan tűnt el szem elől, hogy még fényképet sem nagyon lehetett csinálni róla.
Azért a korábban folyamatosan érkező szellemi erő egy része néhány mondat erejéig szóba áll a pikniknek helyet adó Dobozy-kúria előtt várakozó újságírókkal. Így például  Kósa Lajos, jobbára Karácsony Gergelyt szidta, aki szerinte a baloldal egy része  számára is vállalhatatlan, de egy kérdésre reagált arra is, hogy az OLAF összesítése szerint Magyarországon van a legtöbb probléma az EU-pénzek felhasználásával. Kósa szerint viszont alig talált hibát az OLAF, a források hazai felhasználásában jobb a hibaszázalék, mint a svájci óragyárakban.
A házigazda Balog Zoltán  – a pikniket a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, ennek kuratóriumi elnöke – Balog szerint a tanácskozás fő témája az önkormányzati választás lesz. Ő személy szerint leginkább Tarlós Istvánra kíváncsi. A főpolgármester újraválasztási esélyeiről viszont nem akart találgatásokba bocsátkozni. Nem volt ilyen beszédes Bayer Zsolt, aki morcos arccal, szó nélkül sietett be.  Rákay Philip megállt néhány szóra, de csak azért, hogy elmondja: nem áll szóba az újságírókkal, mert szerinte a dacos igazságkeresés csak a kormányoldallal kapcsolatban érezhető. Majd ha a média kiegyensúlyozott lesz, akkor áll szóba újságírókkal. Kásler Miklós ennyit sem mondott, csak azt ismételgette, amíg bement, hogy köszönöm szépen.
Novák Katalint Kövér Lászlónak a családvédelmi konferencián elmondott beszéde kapcsán kérdezték, annyit mondott, hogy az abortuszszabályok változtatása nincs napirenden. Hende Csaba is megállt, hogy elmondja: a Fideszből kilépett, a párt kommunikációs utasításit leleplező Kocka Tibor, szombethelyi ex-fideszes alpolgármestert azért rakták ki a Fideszből, mert csapnivaló a munkája, tűrhetetlen a viselkedése. Amúgy egyáltalán nem gyengültek meg Szombathelyen, a Fidesz árulások miatt veszítette el a közgyűlési többséget.
1 / 5