Szekeres Imre: Nagyon nagy bajban vagyunk!

Ritkán szólal meg a szocialisták nagyágyúja, de amikor megszólal akkor arra érdemes felkapni a fejünket. Internetes oldalán tette közzé jegyzetét az MSZP legendás politikusa és volt honvédelmi miniszter Szekeres Imre, melyet most változtatás nélkül közlünk:

A forint gyengülése az euróhoz képest izgalmakat vált ki a gazdasági élet, de a lakosság körében is. Az izgalom indokolt, hiszem hosszútávon nem mindegy a forint/euró árfolyama, hiszen az határozhatja meg a vállalati, intézményi és lakossági vagyon értékét. Rövid távon is okozhat tragédiát, mint 2010-ben amikor az Orbán-kormány első lépéseként tudatosan gyengítették a forintárfolyamát és ezzel bedöntötték a devizahiteleket, emberek százezreinek okozva jóvátehetetlen károkat.
Nyilván sületlenség Orbán Viktor régebbi kijelentése, hogy a gyenge forint a gyengeség jele. Persze eszembe jut mit mondana most, amikor a 340 forint/euró felé lépegettünk. A mostani helyzet azonban más: egyrészt a térség más valutái is veszítettek pozíciójukból, másrészt a második félévben a forint erősödését kiváltó folyamatok várhatók. Ilyen lehet az EU támogatások beérkezése, és azok forintra váltása (keresletet okozva a forint iránt). Indokolt lehet tehát a kivárás az MNB részéről, mert az export növekedését hozhatja magával a gyengébb forint és még úgy tűnik nem löki meg az inflációt.
Az is igaz, hogy az MNB most már az egyetlen nemzeti bank, amelyik laza monetárispolitikát folytat, s remélem nem a rakoncátlan autós esetéről van szó:

„ Hír a rádióban: az M7-esen egy autós szembe megy a forgalommal. Egy – mondja a gépkocsivezető – mind!”

 

 

 

olkt.hu/Facebook


Kapcsolódó cikkek

Tovább súlyosbodott a munkaerőhiány Magyarországon

O.L.K.T.

Egyszerűen hülyére vesznek mindenkit. Egy kis akaraterő, és saját bankod a párnacihában ingyen lehet.

O.L.K.T.

Rendkívüli hír: A mai napon nem kapták meg a nyugdíjat több mint 1 millióan!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!