SZÉGYENT HOZ AZ ORSZÁGRA…!

0

Nem dicsekszik vele a kormány, de Orbán februárban meglátogatja a fehérorosz diktátort!

Orbán Viktort februárban hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel – vette észre a ht a 24.hu a fehérorosz állami hírügynökség jelentései között. A magyar állami hírügynökség, az MTI ugyanis ezt az apró hírt nem tartott érdemesnek közölni a Szijjártó Péter minszki tárgyalásairól szóló hosszú és részletes tudósításában.

Úgy tűnik, még a kormány is szégyelli a barátkozást európa utolsó diktátorával. Azzal sem dicsekedtek, amikor 2017-ben szabadkai vagy újvidéki helyszínnel tervbe vettek egy szerb-fehérorosz-magyar háromoldalú találkozót. A felső szintű diplomáciai tevékenységről csak azért szerezhetett tudomást a magyar közvélemény, mert Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök Pekingben bejelentette a tervezett tárgyalást – emlékeztet a 24.hu.

A személyes találkozó előtt különösen érdekes, hogy Nikola Gruevszki Budapestre csempészésével kapcsolatban felmerült a gyanú: a fehérorosz hatóságok is közreműködhettek az akcióban.

Szeretlek Egerszeg

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!