Szégyen gyalázat! Ma este is kikapott a Magyar Labdarúgó Válogatott!

A 68 éves Georges Leekens második meccsén is veszített, Algériában látott formáját átmentette Magyarországra is. A skótok nem voltak jobbak, de támadásunk továbbra sincs, úgy pedig nehéz még egy döntetlent is kiharcolni. A Kazahsztán elleni nyomasztó vereség után máris itt volt a lehetőség a javításra, még ha az ellenfél veretesebbnek is számított, pénteken hazai pályán maradt alul Costa Ricával szemben. Kétezer skót – köztük sokan szoknyában – is elkísérte a vb-pótselejtezőről az utolsó meccsen lemaradó csapatát. És végül ők örülhettek. Nagyjából ugyanannyian kimentek a stadionba, mint pénteken – 7-8000 magyar drukker – , és a B-közép egy transzparensen lévő Grosics Gyula-idézettel adta a játékosok tudtára, mit gondol róluk.

A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyválogatottban.

Nem mintha a küzdéssel baj lett volna pénteken, a tanácstalanságot a meg nem értés szülte. A belga szakvezető, Georges Leekens kísérletező kedve megmaradt kedd estére is. A kazah meccs előtt még azt mondta, hogy azért nem kezdhet három védős felállással, mert nem voltak meg hozzá az embereink a sérülések miatt. Most megtalálta a harmadik belső védőt, Guzmics lett az, aki a kínai másodosztályból érkezett. Szóval, így néztünk ki hátul, a három védő: Fiola, Otigba, Guzmics. A két szélső, a jobb oldalon Lovrencsics, a másikon Hangya, a középpálya belsejében Pintér, Kleinheisler és Dzsudzsák, a két csatár: Varga Roland és Szalai. Ez a hadrend azt is biztosította, hogy 4-3-3-má alakulhatott, de a még támadóbb 3-4-3-at is kirajzolták a mieink a gyepen. A labdakihozatal még így sem volt fényes, esetleges maradt.

A skótok addig sem bonyolították túl a játékot, onnantól pedig még annyira sem, húzták is az időt. Leekens Algériából úgy távozott 2017. januárban, hogy öt meccsből egyet nyert meg, Mauritániát verte. Ha kap esélyt, ezt az arányt itt is hozhatja: a vereségek fele már megvan, kettőből kettő eddig. Júniusban előbb Fehéroroszországba megyünk, majd a vb-résztvevő Ausztráliát fogadjuk az Üllői úton.

Magyarország-Skócia 0-1 (0-0)

 

olkt.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

Rétvári Bence ma ismét hazudott, most a fiatalokról és a diákokról!

O.L.K.T.

O1G nem elhagyni, hanem a maga képére készül formálni Európát

O.L.K.T.

Guardian: Orbán egy zavaró tényező

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!