Szegeden óriásit bukott a fideszes propaganda!

0

Elbuktak a szegedi polgármester elleni lejáratások és hazugságok, amelyeket a Szegedma.hu és Szabó Bálint szegedi polgármesterjelölt mondtak Botka Lászlóra.

 

Szeged város lapjának beszámolója szerint Szabó Bálintnak és a Szegedma újságnak egy-egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie Botkának – írja az Index. A lapnak ezen túlmenően helyreigazítást kell közölnie a címlapján, majd azt nyolc napig kint kell tartania.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú, jogerős döntése helybenhagyta az első fokú bíróság ítéletét, írja a Szeged.hu. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó Bálint a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a “Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”.

 

Ezután a Szegedma átvette Szabó állításait, de ők már azt is hozzátették, hogy “a Szeviép-pénzek Botka Lászlónál landoltak”, majd a bíróságon arra hivatkoztak, ők csak átvették “Lázár János fizetett provokátorának szavait”, írja a Szeged.hu, Szeged Megyei Jogú Város oldala.

Botka László közösségi oldalán időközben bejelentette, hogy a büntetésből befolyó összeget rászoruló gyermekek támogatására fogja fordítani.

“Nem hagyjuk, hogy hazugságokkal járassák le városunkat! Építjük tovább a szolidáris Szegedet!”

– tette hozzá.

 

Via: szeged.hu