Szanyi Tibor: Tiszta Szovjetunió!

Olyan lett Magyarország mint egy szovjet barakk, amit Putyin parancsára alakított Orbán! – mondta Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő tegnap Strasbourgban.

Magyarországról vitáztak Brüsszelben. Az európai parlamenti vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte még előző hónapban a magyar helyzetre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására, a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Az Európai Bizottság osztja a jogállamiság, az emberi jogok, illetve a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét – jelentette ki a brüsszeli testület első alelnöke a legfrissebb magyarországi fejleményekről szóló szerdai EP-vitán. A brüsszeli plenáris ülésen Frans Timmermans üdvözölte a kérdés napirendre vételét.
    
Melania Ciot, az EU soros elnökségét betöltő Románia európai ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamainak és intézményeinek védeniük kell a közös értékeket, a jogállamiságot, a szabadságjogokat, a demokráciát és az egyenlőséget, amelyek sarokkövei a közösségnek.

A magyarországi helyzet csak rosszabbodott szeptember óta – ezt mondta Judith Sargentini az Európai Parlamentben.

A választási kampány miatt vette újból napirendre az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén a magyar kérdést – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes képviselő a vitában. A választási kampány miatt indított a testület balliberális többsége újra támadást Magyarország ellen – közölte.

Balczó Zoltán jobbikos képviselő elmondta: “Orbán Viktor miniszterelnök rendszere a hűbéri láncolatra és a korrupcióra épül, fokozatosan lebontja a jogállamot, és kiszabadította a gyűlölet szellemét a palackból”.

Az MSZP-s Szanyi Tibor pedig kijelentette, hogy a kormány “a szovjet blokk legvidámabb barakkját Európa új siralomházává alakította”.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hajléktalant börtönbe zárni 30 napra: 240 ezer forint. Egy garzonlakás bérleti díja: 120 ezer forint

O.L.K.T.

„Mocskos Fidesz!” (Élő)

Rubóczki Tamás

A rendőrség semmi furcsát nem talált abban, hogy Garancsi István cége 13 800 forintért bérel lakást a budai Várban

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!