Szánalmas dolog miatt alázták meg a nyílt utcán a Momentumos Cseh Katalint a rendőrök!

0

Cseh Katalin a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a szombati tüntetés után a rendőrök “elkapták”.

Mint írja: “Tegnap délután számos Momentumos barátommal közösen mi is részt vettünk a budapesti kormányellenes tüntetésen, és az azt megelőző vonuláson. Kifejezetten jó hangulatú, békés rendezvény volt, a beszédek után a pártoknak kialakított sátraknál beszélgettünk tüntetőkkel és az újságírókkal. Amikor elkezdett oszlani a tömeg, én a Lánchíd előtt leváltam a pesti oldalra tartó lila csoportunkról, és a Fő utcán indultam egyedül gyalog hazafelé.”

“Már majdnem a lakásomhoz értem, amikor a Francia Intézetnél azonban a semmiből előbukkanva, a gyanútlanul sétálgató turisták között hirtelen megjelent négy rendőr.

Körbefogtak, és mire észbe kaphattam volna, egy rendőrfurgon is lefékezett mellettünk.

Igazoltatás, motozás, alapos ellenőrzés. Ízekre szedték a táskámat, kipakoltatták és átnézték a személyes tárgyaimat, a telefonomat, belelapoztak a jegyzetfüzetembe, kinyitották a pénztárcámat, és még az apró közé is belekotortak. Megdöbbenve álltam majdnem fél óráig, minden információ, felvilágosítás nélkül, rendőrök gyűrűjében. Hiába kérdeztem őket arról, hogy mégis mi az eljárás apropója, vagy éppen hogy mivel vádolnak, hosszú ideig semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Elképzelésem se volt, hogy mit követhettem el, hiszen ennyire békés tüntetést rég látott Budapest.

Aztán hirtelen elém állt egyikük, és közölte velem, hogy szabálysértési vétség elkövetése miatt eljárás alá vonnak, levélben küldenek majd idézést a bíróságra, ott lehet majd fellebbezni és panaszt tenni. Az indok: tiltott pirotechnikai eszköz veszélyeztető használata.”

Cseh azt is leírta, hogy a tüntetés befejezte után, egy gyakorlatilag üres rét közepén tényleg felemeltem egy füstölőt a fotósoknak.

Nem dobtam el, nem volt a közelemben senki, akit zavarhattam volna, nem támadtam rendőrre, egyszerűen csak feltartottam egy kép erejéig. Ez lenne a szabálysértés? Ez az a bűn, amit üldözni kell?

“Teljesen abszurdnak érzem ezt az eljárást, és nehéz elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy mostanában a békés tüntetők szisztémás vegzálása, a kiállástól való eltántorítása történik” – írja a Momentum poltikusa.

Megmotoztak és eljárást indítottak ellenem tegnap a rendőrök, mert fél órával korábban egy üres réten meggyújtottam egy…

Gepostet von Cseh Katalin am Sonntag, 20. Januar 2019