Számonkérik Orbánt: Az Eu magyarázatot kér a kormánytól a politikus bűnöző befogadása miatt

Többek között a Szabad Európa Rádió weboldal számolt be arról, hogy Európai Unió magyarázatot kért az EU-tag Magyarországtól, hogy Budapest miért adományozott politikai menedékjogot Nikola Gruevski macedón ex-miniszterelnöknek.

A nagy múltú nemzetközi sajtó orgánum azt írja, hogy Johannes Hahn EU bővítési biztos azt jelezte egy közleményében, hogy ha Magyarország döntött a Gruevski menedékjogának megadásáról, akkor elvárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “alapos magyarázattal indokolja azt”.

A Szabad Európa Rádió szó szerint ezt írja: a populista magyar miniszterelnökhöz közel álló Gruevski múlt héten szökött Magyarországra, miután Macedóniában korrupciós vádak miatt elítélték és két év börtönbüntetésre ítélték.

Leírják a cikkben azt is, Macedónia, amely 2005-ben hivatalosan elkötelezte magát az EU-hoz való csatlakozás mellett, reformokat hajtott végre annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatási rendszere valóban független legyen.

A portál azt is megjegyzi, hogy az EU fokozott aggodalmát fejezte ki az Orbán által hozott intézkedésekkel kapcsolatban, hogy Magyarország igazságszolgáltatási rendszere kormánya irányítása alatt álljon, utalva a közigazgatási bíróságok felállítására.

 

 

Forrás: hirhugo.hu

Kapcsolódó cikkek

Made in Győr

O.L.K.T.

Terjesszétek Á1G!

Rubóczki Tamás

Megdöbbentek az EU-s politikus az MTA szétverésén!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!