Szabó Tímea: Orbán és korrupt rendszere kezdjen félni!

0

Nem az ellenzéki képviselők fogják megdönteni Orbán rendszerét, és nem is fog menni egyik napról a másikra – mondta a Klubrádióban Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A politikus szerint folytatni kell viszont az együttműködést a pártokkal, szakszervezetekkel, civilekkel,

hogy Orbán Viktor elkezdjen félni.

A Párbeszéd társelnöke bízik abban, hogy folytatódik az egységes fellépés a pártokkal, szakszervezetekkel, civilekkel és beérnek a tiltakozások. Amennyiben visszavonnák a rabszolgatörvényt – amelyről egyébként a Fideszben is megoszlanak a vélemények -, a tiltakozások akkor is folytatódnának a politikus szerint, mert a mostani egység már az elnyomás, az önkény ellen alakult ki.

A parlamentben másfajta munkára készülnek, mint eddig. Az egyértelmű, hogy nem lehet kivonulni a törvényhozásból, ám az is látszik, hogy nem szakmai viták folynak a Házban, hanem politikaiak.

Szabó Tímea azt is mondja, hogy nem az ellenzéki képviselők fogják megdönteni Orbán rendszerét, most éppen azon dolgoznak, hogy a különböző szervezetek között megosszák a feladatokat. Azt pedig biztatónak tartja, hogy olyanok is megmozdultak, tiltakoznak, akik eddig nem foglalkoztak politikával.

Az európai parlamenti választásokon még talán nem fog megmutatkozni az új összefogás eredménye markánsan, mert időt kell adniuk saját maguknak, a pártoknak és a választóknak is – véli a Párbeszéd társelnöke.

 

 

olkt.hu