Szabó Tímea nagyon keményen beolvasott Kövérnek és Orbánnak!

A Párbeszéd politikusai azt követően tartottak sajtótájékoztatót, hogy a parlament kedden csökkentette harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok.

Szabó Tímea frakcióvezető visszautasította, hogy december 12-én erőszakot követtek volna el az ülésteremben és megsértették volna Ház méltóságát.

Szavai szerint a jogállamiságot védték azzal, hogy elállták az elnöki pulpitusra vezető utat. Hozzátette, hogy az ülés alatt a fideszes politikusok “számos alkalommal követtek el erőszakot”, mert lökdösték és szidalmazták az ellenzéki képviselőket.

Szabó Tímea azt mondta, hogy a Ház méltóságát nem ők sértik meg, hanem Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, illetve a Fidesz-KDNP politikusai, akik nyolc éve nem hallgatják meg az ellenzék javaslatait és leépítik a jogállamiságot.  

A frakcióvezető bejelentette, hogy a tiszteletdíjuk csökkentése miatt az  Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak. Hangsúlyozta, hogy ha visszakapják a pénzt, akkor azt jótékony célokra fogják felajánlani.

A képviselőcsoport azt szeretné, ha a kilakoltatás előtt álló, illetve már kilakoltatott családokat segítenék a pénzből.

A képviselő egy másik témában feltett kérdésre azt válaszolta, hogy az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervvel az a problémájuk, hogy az csak azoknak a jómódúaknak segít, akiknek nincs szükségük segítségre.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország elveszett!

H Miklós

Ezt nem teszi zsebre: humorosan alázós nyílt levelet kapott Orbán egy falusi polgármestertől

O.L.K.T.

Elképesztő! – Sosem látott mértékben menekülnek a magyarok az országból!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!