Szabó Tímea: A fideszesek 2 forintért az édesanyjukat is eladnák!

A címben szereplő mondatot Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke mondta a parlamentben hétfőn, mire Kövér László házelnök elvette tőle a szót, mondván hogy „szégyellje magát, a parlamentben van, nem kocsmában”.

Szabó Tímea a Klubrádiónak ezt a mondatot úgy magyarázta, hogy nyilván nem a képviselők édesanyjáról van szó, a mondás azt jelenti: valaki bármi fontosat beáldoz a hatalom és a pénzszerzés érdekében, és a Fideszesek pontosan ezt teszik.

Emlékeztetett az utóbbi hetek eseményeire, például Horthy éltetésére, a balatoni védett erdő kiirtására, vagy Pócs Jánosra, aki kazánba zárta roma alkalmazottját, és arra, hogy négyszáz sajtótermék van a Fidesz kezében, ami lehetetlenné teszi az emberek normális tájékozódását. (A Pócs-féle videót feliratozva elküldték az Európai Néppárt szervezetinek.) A Párbeszéd politikusa szerint az ő szavainál sokkal erősebb szavakat is megérdemelne a kormánypárt.

Az országgyűlésben egyébként a családvédelmi akciótervről szavaztak, itt a Párbeszéd tartózkodott. Szabó Tímea szerint azért, mert a hét pontból van azért egy, ami számukra is elfogadható lenne. Véleménye szerint a fideszesek ebben az esetben is saját maguknak, illetve a gazdagoknak szavaztak meg kedvezményeket. Ami a csokot illeti, abból még családi tragédiák is származhatnak, ha például nem születik annyi gyermek, amennyit vállalt a pár, vagy mondjuk elválnak.

olkt.hu/klubradio.hu

Kapcsolódó cikkek

Volt egyszer egy legény, úgy hívták, Viktor

O.L.K.T.

Valóban kezelik Orbánt?

O.L.K.T.

Horváth Csaba: “Mit adott nekünk az Európai Unió”

O.L.K.T.