Szabó Tímea: “A Fidesz megszegte az esküt, ezért méltatlanok minden posztra!”

Karácsony Gergely szerdán, a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt tartott sajtótájékoztatót, miután a parlament az előző napi döntésével elvette az MTA-tól a kutatóhálózatát.

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki “a világ szégyenének” nevezte az MTA kutatóhálózatának elvételét. A politikus azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök nem tűri, hogy nem tudja befolyásolni a kutatók munkáját és már a tudományra szánt uniós forrásokat is “követeli”.
A társelnök arra szólította fel a javaslatot megszavazó jogász végzettségű és tudományos fokozattal rendelkező képviselőket, hogy

adják vissza a diplomájukat, mert megszegték azt az esküjüket, amiben ígéretet tettek a tudomány szabadságának megvédésére.

Szabó Tímea arra is emlékeztetett, hogy a Párbeszéd több ellenzéki párttal közösen az Alkotmánybíróságon támadja meg a döntést.

 

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Orbán leszámolásra készül 2018-ban.

O.L.K.T.

Soha többé Fidesz!

O.L.K.T.

Vajon lesz-e Erzsébet utalvány a választásra? VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!