Súlyosat hibázott a TEK, de legalább beismerték

Mint már lapunk is megírta, kínos incidens történt Angela Merkel látogatása közben.
A Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójára Sopronban rendezett ünnepségre hivatalos volt Burgenland kormányzója és Eisenstandt-Kismarton polgármestere. Mindkét település kiemelt munkát végzett az akkori menekültek ellátásában és segítségében.

A két vezető Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi főnöke és Thomas Steiner, Eisenstadt polgármestere a rendezvény hivatalos és kiemelt meghívottjai között szerepeltek.
“Számukra előzetesen megküldésre kerültek a programmal kapcsolatos technikai információk, tájékoztatások, így az érkezési idő, a beléptetés pontos helye, illetve az útvonal zárásokra való figyelemfelhívás.” Írta a TEK.

két vendég a zárást követően fél órával és nem a kijelölt helyen próbálták megközelíteni a rendezvényt.”

A terrorelhárítók szerint

“Az (…) útvonal biztosító rendőrök szabályszerűen jártak el, feladatuk az volt, hogy a zárást követően a konvoj biztosítása érdekében a lezárt területre a belépést megakadályozzák.”

A TEK válaszaiból az is kiderül viszont, hogy a rendőrök mégis hibázhattak. Megírták ugyanis, hogy – ahogyan azt józanul el is képzelné az ember – az ilyen esetek egyrészt gyakoriak, másrészt elég könnyen megoldhatóak, hiszen a cél nyilván az, hogy a fontos meghívottak végül bejussanak, nem pedig az, hogy csuklóztassák és megfegyelmezzék őket:

“A TEK biztosításai során kiemelt figyelmet fordít a meghívott vendégek bejutására és a rendezvényeken való részvételük biztosítására, ezért számos esetben segítette elő a meghívotti kör belépését hasonló szituációkban.”

Csakhogy ezúttal probléma akadt, a jelek szerint a belső kommunikációval:

“Jelen esetben a vendégek késői belépési szándéka nem jutott el a vezetési pontra, problémájukról az érkezés idejében sem a Terrorelhárítási Központnál, sem a biztosításban részt vevő rendőri egységeknél nem keletkezett információ.”

Arra, hogy a meghívottak elhajtása a TEK szerint sem volt jó megoldás, a válasz zárlatából is világosan kiderül:

“A TEK mindent megtesz az esetleges félreértés, vagy kommunikációs zavar megnyugtató tisztázása érdekében.”

Forrás 444

Kapcsolódó cikkek

Közmunkások napszámba éhbérért

O.L.K.T.

Több mint 660 milliárd forint jött, de hallgatnak róla

O.L.K.T.

Orbán vakációra készül

H Miklós